19.11.11

Ολοι για έναν και καθένας το υπουργείο του...


Στήριξη της κυβέρνησης και του έργου της απ' όλους του υπουργούς και τα κόμματα που συνεργάζονται, χωρίς αντιπαραθέσεις για το ποιος έχει την ευθύνη για τη... σημερινή κατάσταση της χώρας, ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2012.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις, που εκδηλώθηκαν στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, μπορεί να εντάσσονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος, όμως σε αυτή τη φάση χρειάζεται ενότητα στην κυβέρνηση και συνεννόηση μεταξύ των υπουργών.

Ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος έκανε μια ενημέρωση για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού και ακολούθησε συζήτηση. Ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το μέτρο της εφεδρείας θα προκαλέσει δυσλειτουργία στις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας επισήμανε ότι εκτός των 30.000 υπαλλήλων που θα βγουν σε εφεδρεία θα συνταξιοδοτηθούν το 2012 κι άλλοι 20.000 υπάλληλοι. Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας ζήτησε να μη γίνουν άλλες περικοπές στο υπουργείο και ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι πρέπει η Κομισιόν να επιταχύνει το πρόγραμμά της για τη συμμετοχή κατά 95% της Ε.Ε. στο ΕΣΠΑ, όπως είχε αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Ιουνίου. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου επαρκεί μόνο για τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων και ζήτησε από τους υπουργούς σημειώματα με τις νομοθετικές εκκρεμότητες κάθε υπουργείου.
Π.ΣΩΚ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: