5.11.11

Ν. Σαρκοζί: «Αγαπώ την Ελλάδα αλλά…»...


Ο Γάλλος πρόεδρος σε ερώτημα για τη στάση που κράτησαν Γαλλίας και Γερμανίας στην Ελλάδα προς τον Γ. Παπανδρέου ο Ν. Σαρκοζί απάντησε: «Είμαστε σε δημοκρατία και ο πρώτος κανόνας στη δημοκρατία είναι να... αποδεχόμαστε την κριτική. Και είναι φυσικό να υπάρχουν κριτικές και εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τα κάναμε σωστά. Αυτό που θελήσαμε να κάνουμε με την κ. Μέρκελ ήταν να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων.

Είμαστε οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης είναι φυσικό να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Τι περιμένει ο κόσμος από εμάς; Έχουμε ενεργό δράση, δεν είμαστε παρατηρητές για να κοιτάμε με απάθεια να καταστρέφονται από την κρίση χιλιάδες θέσεις εργασίας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος, ο Σαρκοζί είπε ξεκάθαρα: «Θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση για να σας πω ότι η κρίση τελείωσε. Κάναμε μια επιλογή να πούμε την αλήθεια στους λαούς. Κάνουμε το παν για να λήξει η κρίση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα.

Είχαμε το πρόβλημα της Ελλάδας, εργασθήκαμε μέρα νύχτα, ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνονταν λεπτό προς λεπτό, όπως ο ίδιος αυτό το καλοκαίρι τηλεφώνησε στην καγκελάριο Μέρκελ και σε μένα για να μας εξηγήσει το σχέδιο που ετοίμαζε για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επομένως σήμερα θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα. Βρισκόμαστε σε ένα νέο κόσμο, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση είχαμε την οικονομική και τώρα την κρίση του χρέους».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: