28.11.11

Βγήκε η απόφαση για την πτώχευσή του, αλλά εκείνος δεν το κατάλαβε!...


Ο λόγος για εναν έμπορο των Αθηνών, που ζήτησε τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης...
Συγκεκριμένα, πρώην έμπορος των Αθηνών επισκέφθηκε στις 25-11-2011 τα Γραφεία της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας την συνδρομή των Νομικών συνεργατών της γεμάτος απόγνωση και πίκρα, διότι ενώ...
ζήτησε να "πτωχεύσει " ν.3588/2007. για χρέος 298.877,17 ευρώ, προς το Δημόσιο, και ενώ βγήκε από το Πτωχευτικό Δικαστήριο απόφαση πτώχευσης, δεν το κατάλαβε ,με συνέπεια να κουβαλάει τον φόβο της προσωποκράτησης.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω έμπορος διατηρούσε κατάστημα πωλήσεως ανδρικών ειδών, στα 'Ανω Λιόσια Αττικής ,δήλωσε με αίτηση του στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών 'οτι αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του,για χρέος που αφορούσε το Δημόσιο και ότι αναστέλλει τις πληρωμές του και επιδιώκει να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.

Η αίτηση , που κατατέθηκε στο Πτωχευτικό Δικαστήριο,για το παραδεκτό της υπόθεσης, συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα και οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ.4 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά απορρίφτηκε ,από το Δικαστήριο, με το σκεπτικό της απόφασης , που αναφέρει ότι, ο αιτών, δεν είχε περιουσία για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας (δικαστικά έξοδα, αμοιβές συνδίκων και πραγματογνώμων καθώς και δαπανών μελών της επιτροπής πιστωτών) αλλά διατάχθηκε η εγγραφή του στο Μητρώο Πτωχευσάντων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει φανερά, ικανοποιημένη που για μια φορά ακόμα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ένας ΄Ελληνας πολίτης, δέχτηκε τις Υπηρεσίες της, και "ανάσανε" από το βραχνά του χρέους του
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: