26.11.11

ΠΑΤΡΑ: «Φέσωσε» και τον Κουλουμπή ο Λάκης Γαβαλάς!...


Φέσι» 200.000 ευρώ σε Πατρινό επιχειρηματία από τον γνωστό «πτωχευθέντα» πλέον, έμπορο ρούχων Λάκη Γαβαλά. Όπως είναι γνωστό ο Λάκης Γαβαλάς είχε την αντιπροσωπεία πολλών «επωνύμων» ρούχων (Armani, Burberry κλπ.) εκτός από τα δικά του ρούχα (τα LAK) τα οποία σχεδίαζε και πουλούσε. Ο...
Πατρινός επιχειρηματίας κ. Θ. Κουλουμπής είχε δώσει επιταγές 200.000 ευρώ στην εταιρεία του κ. Γαβαλά προκειμένου να προμηθευτεί ρούχα, τα οποία όμως... ουδέποτε πήρε! Με αποτέλεσμα να έχει βρει τον μπελά του, έστω και αν λαμβάνει υποσχέσεις από τους εκπροσώπους της εταιρείας του 59χρονου αθηναίου επιχειρηματία πως... υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν τα χρέη! Όμως ο κ. Κουλουμπής αναγκάζεται να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, αφού δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος των «ανοιγμάτων» του Γαβαλά, αλλά και το ποιοι θα διεκδικήσουν τα ακίνητα που ισχυρίζεται πως κατέχει η εταιρεία του. Σύμφωνα με τον κ. Κουλουμπή, η επιχείρηση του γνωστού σχεδιαστή, η οποία και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον χώρο της μόδας υπαγόμενη στο άρθρο 99, έχει σταθεί η αιτία προκειμένου ο ίδιος, αλλά και περισσότερες από 100 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, να έχουν χρεωθεί μεγάλα ή μικρότερα χρηματικά ποσά χωρίς να παραλάβουν ποτέ τα εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας αναφέρει ότι η επιχείρηση του γνωστού σχεδιαστή προεξόφλησε τις επιταγές πριν την αποστολή του εμπορεύματος και την έκδοση των παραστατικών, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να έχουν στραφεί εναντίον του, την στιγμή που η επιχείρησή του βρίσκεται στα όρια της οικονομικής καταστροφής.

"Με τον Λάκη Γαβαλά συνεργαζόμασταν για μια ολόκληρη δεκαετία και δεν είχαμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν την περσινή σεζόν, η οποία κατέληξε στην υπαγωγή της επιχείρησής του στο άρθρο 99. Εμείς είχαμε έτοιμες τις επιταγές προκειμένου να λάβουμε τα εμπορεύματα της σεζόν, και μιλάμε για πολύ γνωστές και ακριβές φίρμες ρούχων που εισάγει ο κ. Γαβαλάς. Αυτός όμως προεξόφλησε τις επιταγές και δεν λάβαμε ποτέ το εμπόρευμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να μας κυνηγάνε οι τράπεζες για να εισπράξουν τα χρήματα που φτάνουν στις 200.000 ευρώ. Αν συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι, μετά τα προβλήματα με την επιχείρηση του κ. Γαβαλά, φροντίσαμε να προμηθευτούμε τα ρούχα από αλλού, η συνολική οικονομική ζημιά φτάνει κοντά στις 300.000 ευρώ.", τονίζει ο κ. Κουλουμπής.

Μάλιστα, ο Πατρινός επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι επιχείρησε να έρθει σε απευθείας επαφή με τον γνωστό σχεδιαστή, χωρίς όμως καμία επιτυχία, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να προχωρήσει στην αποστολή εξωδίκων, για τα οποία όμως επίσης δεν υπήρξε ανταπόκριση.

"Έβγαινε μια τηλεφωνήτρια και απαντούσε συνεχώς ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ήταν σε σύσκεψη, ενώ το ίδιο απαντούσε και για τον κ. Γαβαλά. Εγώ βέβαια ξέρω που βρίσκεται ο κ. Γαβαλάς: Βγαίνει στα κανάλια και χορεύει στα μπουζούκια, ενώ η επιχείρησή μου εξαιτίας του κινδυνεύει να μπει στον Τειρεσία, μετά από 35 χρόνια!", τονίζει ο κ. Κουλουμπής, που ήδη έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο Λάκης Γαβαλάς δεν έχει αρνηθεί κατά καιρούς να τοποθετηθεί για την επιχειρηματική του περιπέτεια, υποστηρίζοντας ότι αντιμετώπισε ευθέως τα προβλήματα που προέκυψαν στην επιχείρησή του και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προκαλέσει δυσκολίες στους πελάτες του.

«Εγώ ήθελα να είμαι κοντά στον πελάτη. Και σε κάποιους από αυτούς που τους δημιούργησα πρόβλημα τους ζητώ συγνώμη και είμαι σίγουρος ότι επανορθώνω σιγά - σιγά, μέχρι να μηδενίσω το πρόβλημά τους», και πρόσθεσε: «Η εφορία έχει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στα χέρια της. Εγώ δεν κράτησα τίποτα για 'μένα. Ό,τι έχω βγάλει το έχω βάλει ενέχυρο για την εταιρεία!», είχε αναφέρει στο περιοδικό Down Town.

Η Rolls Royce που εκνεύρισε τους εξαπατηθέντες
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί επιχειρηματίες στην Δυτική Ελλάδα που συνεργάστηκαν με τον επιχειρηματία αγανάκτησαν διαβάζοντας το ξέσπασμα του προμηθευτή της εταιρείας LAK, του κ. Αλμάνλα ο οποίος κατασκεύαζε (όπως λέει) μπουφάν με 80 ευρώ και ο κ. Γαβαλάς τα πωλούσε στα καταστήματά του προς... 800 ευρώ! Οι οφειλές προς τον κ. Αλμάνλα είναι μεγάλες ενώ ο ίδιος ως ύστατη λύση αναγκάστηκε να στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του κ. Γαβαλά προκειμένου να του μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο και να ζητήσει τα χρήματά του. «Έμαθα από τρεις επώνυμους που ράβω τη διεύθυνση του σπιτιού του κ. Γαβαλά. Την πρώτη μέρα τον περίμενα για 11 ώρες. Δεν φάνηκε. Τη δεύτερη, έπειτα από πέντε ώρες αναμονή, είδα να βγαίνει ένα Smart μέσα στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες της ασφάλειας του και από πίσω ακολουθούσε η Rolls-Royce στην οποία βρισκόταν μέσα ο κ. Γαβαλάς. Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω. Κατευθύνονταν προς την εταιρεία στην Κάντζα. Πρόλαβα και έφτασα πρώτος. Προσπάθησα να τον πλησιάσω, αλλά με εμπόδισαν οι άνθρωποί του, λέγοντάς μου ότι ο κ. Γαβαλάς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανέναν. Μετά μαθαίνω από συνεργάτες του, ότι ενώ βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση, αγόρασε ένα ποδήλατο γυμναστικής 35.000 ευρώ για το σπίτι του! Τρελάθηκα. Πήγα πάλι στον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας. Του ζήτησα να με πληρώσουν, μου είπαν πάλι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Τους είπα να μου δώσουν την Rolls-Royce, να την πουλήσω και να ξεχρεώσω. Μου απάντησαν ότι είναι νοικιασμένη. Και το σπίτι στο Κολωνάκι, τους ρωτάω; Και αυτό στο νοίκι. Με 12.000 ευρώ μίσθωμα το μήνα. Ωραία, τους απαντάω και τους προτείνω: Να έρθει ο κ. Γαβαλάς να μείνει μαζί μου στο Περιστέρι να μου δίνει 500 ευρώ ενοίκιο και τα υπόλοιπα 11.500 να μου τα δίνει για να εξοφλήσουμε το χρέος. Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω».
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: