4.11.11

Καλλισθένης… εν δήμω...


Τους έχουμε χαζέψει όλους. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο, που μπορεί να κατατάξει την ελληνική πολιτική σκηνή σε κάποια κατηγορία, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Αφού πληροφορήθηκα ότι... θα βάλουν στο Στοίχημα τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών μας, με υψηλές μάλιστα αποδόσεις.

Νομίζω όμως ότι κακώς στενοχωριούνται κάποιοι, επειδή ξευτελιστήκαμε διεθνώς. Ο βρεμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Μια ξεφτίλα παραπάνω δεν αλλάζει την εικόνα. Συνηθίσαμε πάντως, κι αν τύχει και αποκτήσουμε αξιοπρεπή πολιτική συμπεριφορά, μπορεί και να μη μας αρέσει.

Γιατί σιώπησε ο Καστανίδης; Πρέπει κάτι να πει, διότι βουλευτές του κόμματός του λέγουν ότι «οι εμπνευστές του δημοψηφίσματος είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό».

Θα χάσει ο Γιώργος τις γυναίκες. Καϊλή, Μερεντίτη και Παναρίτη τον στρίμωξαν και έκανε «κωλοτούμπα» ολκής. Η κοινοβουλευτική ομάδα φαίνεται ότι θα γίνει ανδροκρατούμενη. Έμειναν βέβαια λίγες ακόμη κυρίες. Μεταξύ τους και η Χρύσα, για την οποία αυτήν τη φορά δεν διέρρευσε η πληροφορία ότι θα παραιτηθεί.

Αφού ο Σαμαράς δέχεται να εφαρμοστεί η Σύμβαση με κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, γιατί δεν αφήνει στο Γιώργο να την εφαρμόσει; Τι δούλεμα είναι αυτό;

Μέχρι χθες ο Αντώνης δεν έπαιρνε θέση για τη νέα Σύμβαση, διότι δεν ήξερε τι περιείχε. Τι άλλαξε ξαφνικά και τώρα είναι υπέρ της Σύμβασης; Έκανε κι αυτός την «κωλοτούμπα» του, αυτό άλλωστε ήταν βέβαιο («μετατόπιση θέσεων» λένε την κωλοτούμπα οι πολιτικοί). Συγκάτοικοι ήσαν, έχουν συντονισμό.

Είναι δε βέβαιο, ότι μόλις έρθει η σειρά του, θα εφαρμόσει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, παρά τις κορώνες. Θα έχει το άλλοθι «αφού υπόγραψε ο Γιώργος, τι να κάνω;».

Αυτό όμως είναι και το πρόβλημα, και δεν σηκώνει κεφάλι η Ν.Δ. από το 25%. Ο λαός θέλει ξεκάθαρες τοποθετήσεις, κι όχι άλλα χθες κι άλλα σήμερα. Αφού κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι τοκογλύφοι θα σου επιτρέψουν επαναδιαπραγμάτευση, μια και έχουν τη θηλιά στο λαιμό σου. Το πολύ-πολύ να ικανοποιήσουν την τελευταία σου επιθυμία για ένα τσιγαράκι.

Κι αφού γίνεται λόγος τώρα για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, γιατί αφέθηκε τόσος χρόνος αχρησιμοποίητος; Γιατί μπορούν να κάνουν τώρα, αυτό που δεν μπορούσαν χθες; Στη voria.gr υπάρχουν άρθρα εδώ κι ένα χρόνο, που επιμένουν σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Αλλά κάποιοι δεν την ήθελαν, γιατί πρόβαραν το κοστούμι του υπουργού.

Προς αυτούς που καθυστερημένα κρίνουν αρνητικά τις ικανότητες του Γ. Παπανδρέου. Τώρα έγιναν αντιληπτές; Ή ήταν κρατικό μυστικό και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν; (Απορία: θα λέτε τα ίδια μεθαύριο και για τον δήμαρχο;)

Ένα πουλάκι μας είπε, ότι ο Γιώργος Φλωρίδης εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του, ότι δεν ξαναείδε πολιτικό τόσο γαντζωμένο στην εξουσία, όσο τον Γ. Παπανδρέου. Και ο Φλωρίδης δεν το άντεξε αυτό και έγκαιρα άλλαξε ρότα.

Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: