5.11.11

Υποβάθμισε την Κύπρο η Moody's...


Ο Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας σε Baa3 από Baa1, λόγω της αβεβαιότητας που ισχύει στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει επηρεάζεται από την έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό χρέος.

Παράλληλα, αφήνει “ανοιχτό” το ... ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση, ακόμα και κάτω από την κατάταξη Baa, λόγω των επιδεινωμένων οικονομικών συνθηκών που θα επηρεάσουν αρνητικά τα δημοσιονομικά στοιχεία της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει “πως οι κυπριακές τράπεζες είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν κρατική ενίσχυση εντός του 2012, λόγω των ζημιών που θα σημειώσουν ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε ελληνικό χρέος". “Αυτό θα έχει αντίκτυπο στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, τονίζει πως “πιθανόν η Κύπρος να ζητήσει έκτακτη στήριξη από τους ξένους δανειστές, καθώς θα αυξηθεί η δυσκολία να δανείζεται από τις αγορές”. Τέλος, επισημαίνει πως “ τα μέτρα που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση, για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ήταν κάτω των προσδοκιών και δεν ήταν αρκετά για να αποδείξει πως θα βελτιώσει τα μεγέθη”.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: