7.12.11

Τους συνέλαβαν 38 ημέρες μετά...


Τους δράστες της δολοφονίας 19χρονου Ελληνα Ρομά και του τραυματισμού ακόμη εννέα ανθρώπων, πριν από 38 ημέρες στο Ζεφύρι, ανακοίνωσε πως συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες Ρομά, ηλικίας 53, 32, 24 και 27 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν σε...

τουριστικά καταλύματα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και διώκονταν βάση ενταλμάτων της 20ης ανακρίτριας Αθηνών για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 19χρονου» και «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή».

Η ένοπλη επίθεση σε βάρος μελών οικογένειας Ρομά και συγγενών τους σημειώθηκε στις 29 Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσης, στο Ζεφύρι Αττικής. Από τις επιθέσεις έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, τραυματίστηκαν εννέα συγγενείς του και προκλήθηκαν ζημιές από βολίδες και σκάγια σε τουλάχιστον έξι οχήματα και τέσσερις οικίες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που είχαν γίνει στις 30 Οκτωβρίου στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελέα, είχαν βρεθεί: 28 κάλυκες πυροβόλου όπλου, επτά μεταλλικές βολίδες πυροδοτημένες, 31 πυροδοτημένα φυσίγγια δυο διαφορετικών κυνηγετικών όπλων, δυο μη πυροδοτημένα φυσίγγια και 16 πλαστικοί συγκεντρωτήρες κυνηγετικών φυσιγγίων.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: