22.12.11

Στη διάθεση του πρωθυπουργού ο Κ. Παπούλιας για τη σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών...


Στη διάθεση του πρωθυπουργού για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, τέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο... κ. Παπαδήμος στις συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή, θα ζητήσει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά (18.30) ο οποίος αναμένεται να δηλώσει πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου.

Κύκλοι της ΝΔ επισημαίνουν πως τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν.

Ο κ. Παπαδήμος θα δεχθεί επίσης τον κ. Καρατζαφέρη (19.30)

Αφορμή για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αποτέλεσαν οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η άρνηση της Ν.Δ. να αποδεχθεί παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις κατά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος, επειδή επιχειρήθηκε να εμφανισθεί ότι αναδιπλούται στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ ήταν εξαρχής σαφές πως χθες δεν επρόκειτο να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαδήμος είναι αποφασισμένος μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να έχει προωθηθεί στη Βουλή η επίμαχη ρύθμιση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των ταμείων ενώ, επιπροσθέτως, υπάρχει ρητή δέσμευση προς την τρόικα. Κατά τις συναντήσεις με τους κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Παπαδήμος θα επισημάνει ότι η χώρα παραμένει σε «οριακό» σημείο, αλλά και ότι δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του PSI χωρίς την παράλληλη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: