17.12.11

Το νέο παρατσούκλι του Καραμανλή...



Με το φιλόδοξο… μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Τσάκα παρομοιάζουν τον Καραμανλή βουλευτές, στελέχη και πολιτικοί αναλυτές. Αφορμή; «Δίνει υποσχέσεις με το τσουβάλι και στο τέλος το παίζει σκληρό καρύδι», αναφέρουν στο «Κ» παρατηρητές της...

πολιτικής συμπεριφοράς του. Η καλλιέργεια μύθων που να τον συνοδεύουν σε φιλόδοξα σχέδια παραπέμπει στην αναμονή του πρίγκιπα που θα αναλάμβανε τις τύχες της πράσινης ΠΑΕ.

Ο Καραμανλής, όπως και ο Τσάκας, έχει φανατικούς υποστηρικτές, οι οποίοι έχουν πιστέψει στην επιστροφή του. Από τον Παυλόπουλο και τον Αντώναρο μέχρι την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη. Οι δύο τελευταίοι θα ήθελαν να τον δουν ξανά στην ηγεσία επειδή πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα διασωθούν πολιτικά. Η επιστροφή του «Βούδα της Ραφήνας» θα συνδυαζόταν με σχέδιο πανστρατιάς της Δεξιάς. Γι’ αυτό και συχνά βουλευτές όπως οι Βορίδης (ΛΑΟΣ) και Κοντογιάννης (Δημοκρατική Συμμαχία) τον αποθεώνουν.

Στο μεταξύ, ο Καραμανλής ρίχνει χυλόπιτες στον Σαμαρά, αγνοώντας τις προσπάθειες του διαδόχου του να γεφυρώσει το χάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως είναι αποφασισμένος να μην ανταποκριθεί στη χείρα φιλίας που του έτεινε εδώ και καιρό ο Μεσσήνιος. Αντίθετα, παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική... επιστροφής, συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τα φίλα προσκείμενα σε αυτόν στελέχη και όχι μόνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε χώνεψε την ελλιπή -σύμφωνα με το καραμανλικό στρατόπεδο- κάλυψη που είχε όσον αφορά τις σκοτεινές υποθέσεις της δικής του διακυβέρνησης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μεγαλοστομίες του Σαμαρά περί ρήξης με το αμαρτωλό παρελθόν και τη διά στόματος του ίδιου του Μιχελάκη αμφισβήτηση της χρησιμότητας της απογραφής... ξεκούρασαν τον Καραμανλή.

Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι η κλιμάκωση της εσωκομματικής δράσης τη στιγμή που ο Μεσσήνιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις απανωτές πολιτικές κωλοτούμπες του. Ο λόγος για την έντεχνη δημοσιοποίηση των συναντήσεών του με τους μοχλούς της φιλελεύθερης ομαδούλας των «5», αλλά και την επαναφορά δημοσιευμάτων (από τα παπαγαλάκια του, με πρώτο τον Τράγκα) περί εξωγενών παραγόντων που απειλούσαν την ίδια του τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: