8.12.11

Φεστιβάλ gay προκαλεί αντιδράσεις...


Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή στη Σκιάθο, αντιδρούν κάτοικοι, ενώ το συμβούλιο ακόμη δεν αποφάσισε…
Γράφει: magnesianews.gr
Το σλόγκαν «Πέταξε στη Σκιάθο να βρεις την αθάνατη αγάπη» θα διαβάσει όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.skiathosgay.com, που δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του 1ου διεθνούς φεστιβάλ ομοφυλόφιλων, που ανακοινώθηκε ότι θα ...

γίνει τον Ιούλιο του 2012 στη Σκιάθο.


Το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες, από τις 12 – 15 Ιουλίου, και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες. Θα περιλαμβάνει σόου μόδας, εκδηλώσεις, πάρτι και διαγωνισμό για το τίτλο του «Μίστερ Κούρος».


Οι περισσότεροι ξενοδόχοι του νησιού εμφανίζονται υπέρμαχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το νησί, ενώ έχουν γίνει ήδη κρατήσεις ακόμα και από την Κίνα!

Αντιδράσεις…
Παράλληλα βέβαια, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις, που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ ενδέχεται να ακυρώσει τις αφίξεις άλλων τουριστών, ενώ πολέμιοι της ιδέας, αναφέρουν ότι τέτοιου είδος εκδηλώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιούνται σε ένα νησί, του οποίου ο πολιτισμός δεν επιτρέπεται να αμαυρωθεί. Καλούν μάλιστα όσους διαφωνούν να τηλεφωνούν στο Δήμο Σκιάθου.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που το Φεστιβάλ έχει ανακοινωθεί ήδη απ΄ την κοινότητα των gay, μιλώντας στο Ράδιο-‘Ένα ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που έγιναν με τους διοργανωτές, ωστόσο τόνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν και άλλοι παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: