9.2.12

Ο επαναδιαπραγματευτης...


΄Ενας από τους καραγκιόζηδες που ακολουθούν το Σαμαρά, αυτός ο ανεκδιήγητος Νικολόπουλος, βγήκε πρωί – πρωί στο γυαλί και σ΄ ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας και παραληρήματος, απαντώντας στην... ειρωνική δημοσιογραφική ερώτηση αν «η Ν.Δ. επιμένει στην επαναδιαπραγ-μάτευση ?...», πέταξε το αμίμητο : «η επαναδιαπραγμάτευση και έγινε και γίνεται κάθε μέρα !...».

΄Ετσι, λοιπόν ! Αυτό που ο Σαμαράς και η Ν.Δ. έκαναν τις τελευταίες ημέρες, ήταν η πολύδιαφημισθείσα «επαναδιαπραγμάτευση», που θα άλλαζε το «μίγμα της πολιτικής» που εφαρμόζονταν και θα προωθούσε μέτρα που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο σκληρός (επανα)διαπραγματευτής Αντωνάκης, έχει κάθε λόγο να επαίρεται, πως τα κατάφερε, αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει, πάλεψε ασυμβίβαστα, αφ΄ ενός να μην υπάρξει κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και αφ΄ ετέρου να μην υπάρξουν μειώσεις, στις επικουρικές συντάξεις μέχρι 300 €, (ενώ στις υπόλοιπες να υπάρξουν !...).

Που οδήγησε η παλαιστική τακτική του …ασυμβίβαστου επαναδια-πραγματευτή ; Στη διάσωση, μεν των 2 μισθών των δώρων, αλλά στον σφαγιασμό των κατώτερων μισθών, μέχρι και 32%, με γενικευμένο τρόπο (κι όχι, βέβαια, για τους νεοεισερχόμενους, που έλεγαν οι της Ν.Δ…), ο οποίος οδηγεί, τελικά, στη περικοπή, όχι 2, αλλά 3,5 μισθών !

Στο άλλο ζήτημα, η γαλάζια «κόκκινη γραμμή» για τις επικουρικές, άνοιξε τον ασκό των κύριων συντάξεων κι έφερε στο τραπέζι μειώσεις και σ΄ αυτές, φέρνοντας στο «σφαγείο» ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα !!!

Υπάρχει, όμως και μια, ακόμα, επιτυχία, σ΄ αυτό το τομέα, καθώς ένα άλλο «αναπτυξιακό ατού» της «επαναδιαπραγμάτευσης», η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, πέρασε με τέτοιο τρόπο, που οδηγεί σε σίγουρο σφάξιμο των συνταξιούχων, αφού οι όποιες απώλειες στα έσοδα του Ιδρύματος, απαγορεύεται να καλυφθούν από τον Προϋπολογισμό, αλλά θα προκαλούν μειώσεις των παρεχόμενων συντάξεων !

Είναι δυνατόν, μετά απ΄ αυτά, τα απολύτως ενδεικτικά, κατορθώματά του, ο «επαναδιαπραγματευτής» να μη νοιώθει ευχαριστημένος και περήφανος, και να μην έχει όλο το δικαίωμα να κριτικάρει και να κατηγορεί το Γ. Παπανδρέου, πως δεν «έκανε διαπραγμάτευση…» !...
logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: