3.2.12

Νικήτας Κακλαμάνης: Όλα για τους τοκογλύφους…


Ο νέος στυγνός εκβιασμός από τη Τρόικα για επιβολή επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί η δήθεν ανταγωνιστικότητα και η δήθεν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα τεράστιο ψέμα. Μία μεγάλη κοροϊδία για τους Έλληνες και Ελληνίδες.
Ο μοναδικός στόχος για τους Τροϊκανούς και τα ...


συμφέροντα για τα οποία εργάζονται σκληρά είναι η εξασφάλιση των τοκογλυφικών χρημάτων, που έχουν λαμβάνειν μέσω των ελληνικών ομολόγων. Τίποτε περισσότερο. Γι’ αυτά ενδιαφέρονται αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ψυχές.

Το παραμύθι του ωμού εκβιασμού, που κρατάει δύο χρόνια από τους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε., δεν έχει «δράκο», κάτι που αποδεικνύεται απλούστατα. Τόσο τα 110 δις ευρώ, που δανείστηκε η Ελλάδα με την είσοδο της στο ΔΝΤ, όσο και τα 130 δις που είναι να δανειστεί με το νέο Μνημόνιο, δεν δίδονται για τη λειτουργία της χώρας αλλά για τη διασφάλιση των τοκογλυφικών «πακέτων» τους.

Συγκεκριμένα από τα 110 δις της πρώτης δόσης μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 11% πήγε για κάλυψη «πρωτογενών ελλειμμάτων» (π.χ. μισθοί, συντάξεις). Σε ότι αφορά τα 130 δις, που πρόκειται να μας δώσουν με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για κάλυψη «πρωτογενών ελλειμμάτων»!! Προς τι λοιπόν, το άγχος της υπογραφής του «Μνημονίου 2»; Μήπως, η αγωνία των δανειστών είναι, που κάνει τον κ. Παπαδήμο να συνθλίβει ψυχολογικά τους Έλληνες;

Εξηγώ: Με τα 130 δις θα γίνει ανακεφαλαίωση των τραπεζών και έκδοση νέων ομολόγων προκειμένου να αντικατασταθούν τα παλαιά που κατείχαν οι δανειστές και τα οποία διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο περί δανεισμού. Και ποιοι θα είναι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων νέων και ασφαλών ομολόγων; Όσοι δάνειζαν τη χώρα με τοκογλυφικά επιτόκια επί πολλά χρόνια.
Κοινώς; Τα αφεντικά των «διαφόρων Τόμπσεν», βγάζουν τα λεφτά από τη δεξιά τσέπη τους και τα βάζουν σίγουρα και περισσότερα στην αριστερή! Τα όσα λέγονται και ακούγονται, ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αν δεν πάρουμε τις δόσεις από τη Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως και τα περί αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αφού δεν υπάρχει ρήτρα εξόδου για κανένα κράτος-μέλος.

Αποδείχθηκε ολοφάνερα το περασμένο καλοκαίρι, όταν επί τρεις μήνες βρισκόμαστε εν αναμονή της 6ης δόσης. Δεν υπήρξε η παραμικρή καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων.
Και ξέρετε, γιατί; Επειδή οι όποιες δαπάνες του κράτους μπορούν να διασφαλιστούν από ίδια κεφάλαια, όταν χρειάζεται. Είτε μέσω «έκτακτης εισφοράς», είτε με το «χαράτσι» τύπου ΔΕΗ, είτε μέσω όποιου φόρου απαιτείται, για να καλυφθεί το πρωτογενές έλλειμμα και να συνεχίσει κανονικά τις πληρωμές του το κράτος.

Με το «Μνημόνιο 1» και τους επαχθείς όρους που υπογράφθηκε, εξασφαλίστηκαν τα μισά λεφτά των τοκογλύφων. Με το «Μνημόνιο 2» εξασφαλίζονται και τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό αγωνίζονται νυχθημερόν, ο Τόμπσεν και η παρέα του., ώστε να «δέσουν» τα νέα ομόλογα , που θα περιλαμβάνουν τις «εμπράγματες εγγυήσεις».

Ως «καλοί τοκογλύφοι», φροντίζουν να διασφαλίσουν ότι αν δεν τους καταβάλλονται τα χρήματα με τη λήξη των ομολόγων, θα μπορούν να «κατάσχουν» ότι θεωρούν πως τους είναι χρήσιμο από την Ελλάδα μας, όπως π.χ. το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

Ερωτώ: Αν δεν υπογράψουμε το «Μνημόνιο 2», όπως προστάζουν, τι θα συμβεί; Ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης;
Απαντώ: Οι τοκογλύφοι θα είναι, αφού δεν θα έχουν προλάβει να διασφαλίσουν τα χοντρά «πακέτα» τους.

Έτσι εξηγείται και η «κάψα» τους, να στηριχθεί με «νύχια και δόντια» ο Λουκάς Παπαδήμος. Τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος. Ξέρει καλά από δάνεια και αποικιοκρατικούς όρους.
Όπως γνωρίζει άριστα και τι εστί αγγλικό «δίκαιο» σε δανειακές συμβάσεις. Ο’ τι, δηλαδή, είναι το μοναδικό «δίκαιο» παγκοσμίως, που είναι υπέρ του δανειστή και όχι του δανειζόμενου. Γιατί, λοιπόν, ενώ ξέρει, ο διορισμένος πρωθυπουργός απειλεί τον ελληνικό λαό;

Οι Έλληνες ήδη έχουν χάσει περισσότερα από κάθε λαό στην Ευρώπη. Ηθικά, οικονομικά αλλά πιθανότατα και σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας. Άρα εκείνοι, που θα υποστούν τις όποιες απώλειες είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι (π.χ. ο Τζόρτζ Σόρος), οι οποίοι όμως δεν ανέχονται να χάνουν ακόμη κι’ ένα ευρώ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, μήνυσε και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον τρομοκράτη-χρηματιστή, Τζ. Σόρος, ο οποίος είχε σκοπό να επιτεθεί στην ρωσική χρηματιστηριακή αγορά και να πλήξει τη ρωσική οικονομία. Άραγε, θα υπάρξει Έλληνας Πούτιν;...

www.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: