31.7.12

Η δραχμή στη χώρα των λεπρών...


kourdistoportocali
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Μας θεωρούν ξοφλημένους. Πως να εξηγήσεις διαφορετικά την έλλειψη αναφοράς στην Ελλάδα στο κείμενο της ανακοίνωσης που συνόδευε την συνάντηση των... Tim Geithner και Wolfgang Schaeuble στο τόπο διακοπών του τελευταίου. Οι δύο επιδοκίμασαν τη βελτίωση που σημειώνουν η ιρλανδική και πορτογαλική οικονομία και συζήτησαν τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλουν Ισπανία και Ιταλία για να αναμορφώσουν τις οικονομίες τους. Καμία αναφορά στην "χώρα των λεπρών" το όνομα της οποίας είναι αρκετό να μολύνει ακόμη κι αυτή την ανακοίνωση. Υπάρχει πιο σαφής ένδειξη για τον εφιάλτη που μας περιμένει;

Ο Ομπάμα δεν κρύβει τη αγωνία του για την ευρωπαική κρίση και δεν δείχνει καμία πρεμούρα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και να επανέλθει σε μια δραχμή συνδεδεμένη με το δολάριο, σύμφωνα με ένα “δημοφιλές” σενάριο που διακινούν συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ο σημερινός επικεφαλής του Λευκού Οίκου τρέμει στην ιδέα ότι θα του σκάσει μια Lehman Brothers, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Τώρα εάν υπάρχει ένα βαθύ αμερικανικό κατεστημένο, γύρω από τους Κλίντον και Σόρος, οι οποίοι προωθούν ένα τέτοιο σενάριο αναρωτιέται κανείς πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε επίπεδο εξουσίας μια και δεν είδαμε για παράδειγμα τον Μιτ Ρόμνευ να δίνει σεντ για την Ελλάδα.

Προφανώς το μόνο που απασχολεί τους εγχώριους διακινητές της "συνδεδεμένης με το δολάριο δραχμής", είναι να πάρει μπρος το Εθνικό Νομισματοκοπείο της Μεσογείων και να κόβει δραχμές για την πάρτη τους. Προσφιλής μέθοδος του παρελθόντος που τους βοήθησε να ανελιχθούν ως επιχειρηματίες των ΜΜΕ και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Δυστυχώς νερό στο μύλο τους ρίχνει η άθλια εικόνα της συγκυβέρνησης με τους 3 ηγέτες να εμφανίζονται υπερασπιστές ενός διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού τον οποίο στελεχώνουν οι κομματικοί στρατοί τους.

Στο σαθρό αυτό σύστημα εξουσίας προστέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπορεί να μην έχει κυβερνητικό παρελθόν, φρόντισε όμως να προσφέρει καταφύγιο σε ότι πιο χυδαίο, νοσηρό και φαύλο υπήρχε στα έγκατα του βαθέως ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική και θα το διαπιστώσουμε όταν αργά η γρήγορα του δοθεί η (κυβερνητική) εντολή, κάτι που κάνει ότι μπορεί για να το επισπεύσει η παρούσα κυβερνητική παρωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: