31.7.12

Βρούτσης: Ναι στις οριζόντιες παροχές, όχι στις οριζόντιες περικοπές...


Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μετρά δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπουν ψαλίδι στις συντάξεις, το εφάπαξ, τα κοινωνικά επιδόματα και τους... μισθούς των ΔΕΚΟ.

Ο υπ. Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης που συμμετείχε και σήμερα σε όλες τις συσκέψεις στο Μ. Μαξίμου και στο υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια για ισοδύναμα μέτρα μένοντας πιστός στην γραμμή που είχε χαράξει από την αρχή «δεν είμαι υπέρ των οριζόντιων περικοπών αλλά ούτε και υπέρ των οριζόντιων παροχών».

Αυτό σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτη η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα ενώ ανοιχτό παραμένει στο τραπέζι το θέμα της επιβολής πλαφόν, τις συντάξεις συνολικού ύψους άνω των 2.000 ευρώ (καθαρά 1550) , της πλήρους κατάργησης της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, της μείωσης του εφάπαξ από 10 έως 30% και της μείωσης της σύνταξης του ΟΓΑ.

Στο μέτωπο των εργασιακών θεμάτων ο κ. Βρούτσης σκοπεύει να στείλει επιστολή στους κοινωνικούς εταίρους όπου θα τους καλεί για διάλογο ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα του διαλόγου θα προβλέπει επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, μέτρα κατά της ανεργίας και μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: