22.8.12

5η Ημέρα πυρκαγιάς στη ΧΙΟ...


http://politischios.gr/
Αμείωτο παραμένει το πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Κουτσουδότσουμπου στη Βόρεια Χίο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις εναέριες και επίγειες να δίνουν πραγματικό αγώνα για τον περιορισμό του μετώπου.
Ήδη στο σημείο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, επιχειρούν όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, 2 canadair CL-415 καθώς και...
δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Ωστόσο το σημείο της πυρκαγιάς, ανάμεσα στο λαγκάδι, δεν επιτρέπει τη ρίψη νερού από κοντινή απόσταση αλλά από ύψος, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως έως 7 μποφόρ.


10:15: Νέα εκτίμηση από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS). 146.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη μέχρι σήμερα το πρωί.
10:30: Αναχώρησαν για τη Σάμο καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο της προκυμαίας, οι 15 εθελοντές που βρέθηκαν στο νησί για να δώσουν μάχη με το πύρινο μέτωπο.
10:42: Μάχη με το πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβέστες. Αυτή τη στιγμή 3 οχήματα της Πυροσβεστικής αναχώρησαν για τον Ανδρόλακο αφού ο αέρας άλλαξε φορά και κατευθύνει ξανά το μέτωπο προς τα εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: