31.8.12

Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία στην Ευρώπη...


Mόνο η Ισπανία ξεπερνά την Ελλάδα σε ποσοστό ανεργίας...

Σε ιστορικά υψηλά διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη το μήνα Ιούλιο, με την ύφεση να επηρεάζει όλο και περισσότερες τις ... ευρωπαϊκές οικονομίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η ανεργία έφτασε στο 11,3%.

Όσον αφορά την Ελλάδα το Μάιο του 2012 η ανεργία ανήλθε στο 23,1%, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο, και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, η Ολλανδία με 5,3%, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (από 5,5%). Τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,3% και στην ΕΕ το 10,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιεί για τις δραματικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Παρόμοιες προειδοποιήσεις διατυπώνει ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ.
«Ο μέσος όρος της ανεργίας θα ανέβαινε στο 13% στις 17 χώρες της ευρωζώνης», υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ILO, Έκεχαρντ Ερνστ, σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: