4.8.12

Το ρόπαλο του Ομπάμα και η... παντόφλα Ερντογάν! ...


Μια φωτογραφία στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα απεικονίζεται να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ καθώς συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, ιδιαίτερα από... τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

«Η φωτογραφία αποκαλύπτει από ποιον παίρνει διαταγές ο πρωθυπουργός μας για να κυβερνά τη χώρα» ανέφερε ο Μετίν Μπαϊντάρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο αντιπρόεδρος του CHP, Ουμούτ Οράν, ρώτησε στη Βουλή εάν ο Ερντογάν έχει δει τη φωτογραφία και εάν θα προχωρήσει σε κάποια ενέργεια μετά από αυτή την «ιταμή προσβολή προς την Τουρκία και τους πολίτες της».

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν την Δευτέρα για την κρίση στη Συρία. Η φωτογραφία του Ομπάμα, που καθόταν στο γραφείο του μιλώντας στο τηλέφωνο κρατώντας ένα ρόπαλο με το αυτόγραφο του μαύρου Αμερικανού διάσημου παίκτη του μπέιζμπολ Χανκ Άαρον, διανεμήθηκε στα ΜΜΕ από το Λευκό Οίκο.

Ορισμένες εφημερίδες αντιμετώπισαν πάντως με ελαφρότητα το θέμα. Ο σχολιαστής Αχμέτ Χακάν της εφημερίδας Χουριέτ έγραψε πως "πρέπει να κάνουμε κάτι να προχωρήσουμε σε αντίποινα"."Ο πρωθυπουργός μας πρέπει να κρατάει κάτι στο χέρι όταν τηλεφωνεί στον Ομπάμα", συνέχισε ο Χακάν, προτείνοντας στον Ερντογάν να επιλέξει ανάμεσα σε μια παντόφλα, μια ζώνη ή έναν πλάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: