24.8.12

Ισπανία: Εγκρίθηκε η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, υπό όρους...


Εγκρίθηκε από την ισπανική κυβέρνηση, η πρόταση για αύξηση του επιδόματος ανεργίας από 400 σε 450 ευρώ, για όσους ανέργους έχουν υπερβεί τη διετία της επιδότησης, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Όπως διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, οι άνεργοι θα...
πρέπει να έχουν, τουλάχιστον, υπό τη μέριμνά τους δύο μέλη της οικογενείας τους, πλέον του συζύγου ή του συντρόφου τους, ενώ όσοι ζουν με κάποιον γονέα, ή πρόγονο που το ποσό που κερδίζει, εάν μοιρασθεί δια τον αριθμό των μελών της οικογένειας, υπερβαίνει τα 481 ευρώ μηνιαίως δεν θα έχουν δικαίωμα σε κανενός είδους βοήθημα.
Στην Ισπανία η ανεργία ανέρχεται στο 24,63% και το βοήθημα των 400 ευρώ αποτελεί το μοναδικό εισόδημα για την επιβίωση πολυάριθμων οικογενειών στην Ισπανία, όπου 1.737.600 νοικοκυριά έχουν όλα τα μέλη τους ανέργους.
Το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε επίσης και τη την νέα τραπεζική μεταρρύθμιση, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου και προβλέπει τη βελτίωση του μηχανισμού επίβλεψης του τραπεζικού τομέα, στα πλαίσια της κατευθυντήριας γραμμής της πίστωσης των 100 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Ευρωζώνη τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: