31.1.13

Αυξήθηκαν οι μερίδες φαγητού στα σχολεία...



Σε σημαντική αύξηση του αριθμού των μερίδων μεσημεριανού φαγητού που διατίθενται καθημερινά σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου, μετά από... απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, προχωρεί ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της διακριτικής στήριξης μαθητών και των οικογενειών τους, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, το οποίο εφ’ εξής θα παρασκευάζει και θα παρέχει 1073 μερίδες μεσημεριανού φαγητού καθημερινά σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου, καλύπτει πλέον το σύνολο των αιτημάτων στήριξης μαθητών, που του έχουν απευθυνθεί, από τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς, έως σήμερα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΒΑ, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, ήδη από τον Οκτώβριο καλύπτονται αιτήματα για 427μερίδες, έναντι 253 γευμάτων, που είχαν ζητηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά (2011 -12).

Η απόφαση για σημαντική αύξηση του αριθμού των μερίδων ελήφθη μετά από συνεννόηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ.Επαμεινώντα Λαμπρακάκη, με τις σχολικές επιτροπές, με τους διευθυντές των σχολείων και με τη συνδρομή των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων. Η κατανομή των μερίδων μεσημεριανού φαγητού στις Δημοτικές Κοινότητες έχει ως εξής:

1η Δημοτική Κοινότητα 76 μερίδες για 8 σχολεία
2η Δημοτική Κοινότητα 52 μερίδες για 3 σχολεία
3η Δημοτική Κοινότητα 251 μερίδες για 3 σχολεία
4η Δημοτική Κοινότητα 174 μερίδες για 12 σχολεία
5η Δημοτική Κοινότητα 232 μερίδες για 16 σχολεία
6η Δημοτική Κοινότητα 112 μερίδες για 6 σχολεία
7η Δημοτική Κοινότητα 176 μερίδες για 12 σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: