28.2.13

ΣΕΒ: Ζητεί να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος ...

Μέτρα για να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος ζήτησε και πάλι χθες η βιομηχανία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο ΣΕΒ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως έχει ...
αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο μείωσης των φόρων, ενώ σε ό,τι αφορά σενάρια για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΠΑ προς τις βιομηχανίες, αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν χθες ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, επικαλούμενες την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το θέμα του ενεργειακού κόστους τέθηκε από τον ΣΕΒ κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός με το Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Το ενεργειακό κόστος των ελληνικών βιομηχανιών είναι υψηλό και απειλεί ακόμη και την ίδια την βιωσιμότητά τους ήταν το μήνυμα του ΣΕΒ προς τον κ. Στουρνάρα. Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας και επισήμανε ότι η επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής θα γονατίσει τις βιομηχανίες που απομένουν.
«Εχουμε πάει δύο φορές στον Πρωθυπουργό, έχουμε συμμετάσχει σε συναντήσεις και συσκέψεις με τον αρμόδιο υπουργό και τις υπηρεσίες του, πήραμε πολλές διαβεβαιώσεις, αλλά λύση δεν είδαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης συνέδεσε τις επενδύσεις με τη μείωση του κόστους της ενέργειας, λέγοντας ότι «μόνο τότε θα έρθουν και οι πολυπόθητες και αναγκαίες επενδύσεις, μόνο τότε θα υπάρξουν ξανά δουλειές και θα παραχθεί πλούτος για όλους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: