31.3.13

Τροχαίο ατύχημα με ομογενείς έξω από το Κάιρο..

Τροχαίο ατύχημα με πούλμαν που μετέφερε ομογενείς από την Αλεξάνδρεια σημειώθηκε την Κυριακή στο δρόμο που συνδέει την ιστορική πόλη με την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Στο λεωφορείο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων ομογενείς. Όλοι μεταφέρθηκαν στο ... νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και σύμφωνα με ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, το λεωφορείο ανετράπη στο 55ο χλμ. της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο με κατεύθυνση προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά την ανατροπή του λεωφορείου, τραυματίστηκαν δώδεκα από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, συνοδευόμενος από κλιμάκια της πρεσβείας και του γενικού προξενείου Καΐρου, έσπευσαν άμεσα στο σημείο του ατυχήματος και μετέφεραν με όχημα της πρεσβείας τους υπολοίπους επτά επιβαίνοντες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ανωτέρω νοσοκομείο. Ο πρέσβης και το προσωπικό της πρεσβείας παραμένουν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους ομογενείς μας.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και παρακολουθεί την κατάσταση.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: