31.5.13

Aυτό είναι το σποτάκι του Athens Pride που απέρριψε το ΕΣΡ (video)...

Πλήθος αντιδράσεων υπέρ και κατά της απόφασης- Σάλος από το λεσβιακό φιλί που περιέχει...
Λίγες μέρες μετά το γάμο ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, ή την βράβευση της ταινίας «Η ζωή της Αντέλ» στις Κάννες που αφηγείται έναν λεσβιακό έρωτα το ΕΣΡ αποφάσισε να...
μην προβληθεί όπως κάθε χρόνο η διαφήμιση του Φεστιβάλ διαφορετικότητας Αthens Pride στα κανάλια δωρεάν ως κοινωνικό μήνυμα.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε σάλο και αντικρουόμενες αντιδράσεις για το Athens Pride που θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Αθήνα, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι ενόχλησε ένα λεσβιακό φιλί που περιέχει.

Η απάντηση του ΕΣΡ είναι η εξής: «Σε σχέση με το αίτημα σας σε σχέση με την προβολή μηνύματος σχετικά με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride 2013, που θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου του 2013, με κύριο σκοπό την προβολή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τον τρανσεξουαλικών ατόμων στην κοινωνία και των διεκδικήσεων τους..Το αίτημα σας δεν εμπίπτει στο άρθρο 3 παρ. 2 της Κ.Υ.Α. ...για την δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ' επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα με κοινωνικό χαρακτήρα».

Οι φήμες λένε ότι αυτό που πραγματικά ενόχλησε ήταν το φιλί δύο γυναικών λίγο πριν το τέλος του βίντεο. Βέβαια υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν με την απόφαση, επιμένοντας πως η επιλογή να δει κάποιος στον κινηματογράφο ή να αγοράσει ένα βιβλίο είναι αυστηρά προσωπική, ενώ η προβολή στην τηλεόραση ως κοινωνικό μήνυμα έχει άλλη βαρύτητα...
Klik VIDEO
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: