30.5.13

Φραπεδάκι, τσιγαράκι και αντιρατσιστικό...




Στο καφενείο της Βουλής έμελλε να συναντηθούν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού κ. Χρ. Λαζαρίδης. Και εν μέσω καπνών από τα τσιγάρα και με τα κρύα φραπεδάκια πάνω στο...
τραπέζι συζήτησαν (και πολύ σοβαρά μάλιστα) και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στην παρέα, να σημειώσω, ήταν και ο κ. Σ. Κεδίκογλου (τελευταίως είναι αχώριστος με τον κ. Λαζαρίδη) και η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, η οποία και μίλησε περί Ολοκαυτώματος.

***

Εκείνο που άφησε κάποια ερωτηματικά είναι ότι σε κάποια στιγμή, όπως μου μετέφεραν, ο κ. Λαζαρίδης πέταξε ένα «εγώ με τον Βενιζέλο έχουμε συνυπάρξει στο Πανεπιστήμιο», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, παρά την ερώτηση που του έκανε ο κ. Κεδίκογλου «σε ποιο πανεπιστήμιο;». Ετσι, πότε και πώς σημειώθηκε συνύπαρξη του κ. Λαζαρίδη με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ δεν το έμαθε κανείς, αλλά ποιος νοιαζόταν, αφού η συζήτηση στο καφενείο της Βουλής περιεστράφη γρήγορα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

***

Υπήρξε για το νομοσχέδιο αυτό κοινή στάση και των τεσσάρων νεοδημοκρατών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο καφενείο και απ' ό,τι πήρε το αφτί μου ειπώθηκε ότι υπάρχει επαρκής νομολογία, επαρκές νομικό πλαίσιο, είπαν ότι ίσως να απαιτείται μία ρύθμιση για το Ολοκαύτωμα και άρχισαν να συζητούν για τη δίκη της Νυρεμβέργης κτλ. Οσοι τους άκουγαν κατάλαβαν αμέσως ότι η ΝΔ με σκληρή γραμμή πλέον δεν πρόκειται να ψηφίσει την κοινή πρόταση νόμου ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.


"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: