30.6.13

Κυβέρνηση «ορθοστατικής υπότασης»...





Οι υψηλοί τόνοι που υιοθέτησαν γαλάζια στελέχη κατά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατά της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο το Μάκη Βορίδη, προκαλουν ήδη νέους τριγμούς στη δικομματική ούτε μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος να ...
τηλεφωνεί στον Αντώνη Σαμαρά.

Η τρικοματική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης με την υπόθεση της ΕΡΤ, όσο κι αν αυτό προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έναν ανασχηματισμό-ζόμπι. Με τη νέα τραυματισμένη συγκυβέρνηση να είναι πλέον πιο ασταθής... και με ένα “πυλώνα” λιγότερο.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι μια ανοιχτή μάχη, ενώ στο γήπεδο μπαίνουν κι άλλοι χώροι, όπως δήμοι, νοσοκομεία, σχολεία, ενόψει της κόντρας για τις απολύσεις που “διαπραγματεύονται” με την τρόικα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με συμπρωταγωνιστές τον Άδωνι Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας και τον Παντελή Καψή, μέχρι πρότινος στέλεχος στα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και Πήγασος, στη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την “εκκαθάριση” της ΕΡΤ.

Μερικές εικόνες είναι... χίλιες λέξεις.

Και μόνο η εικόνα στους δέκτες της τηλεόρασης του πρωθυπουργού να προσπαθεί να αναφερθεί στο ζήτημα της ΕΡΤ, στις Σκουριές, στη Μανωλάδα, στέλνοντας μήνυμα με αυστηρό ύφος και μέσα σε λίγα λεπτά να είναι στα πρόθυρα της λιποθυμίας, μιλάει από μόνη της.

ΕΡΤ

“H λογική των καταλήψεων τελείωσε”, είπε ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ. “Προχωράμε με τον νόμο, εφαρμόζουμε τον νόμο”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ.. .

Xαρακτήρισε για άλλη μια φορά αμαρτωλή την ΕΡΤ, τονίζοντας πως στόχος να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες, αλλά με την ΕΡΤ πλέον καταργημένη και πρόσθεσε πως “η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά.”.

“ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διόριζαν, θα το πούμε... αλλά θα πούμε και το άλλο, διόριζαν κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα».

Η συνεχής αποτυχία των “προγραμμάτων προσαρμογής” και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και του χρέους με εκτίναξη της ανεργίας που θυμίζουν συνθήκες δεκαετίας του 1930, προκάλεσαν τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις στο εσωτερικό συγκυβέρνησης.

Κι αυτό δεν ξεπερνιέται με μια “αναδιάταξη σχηματισμού” στο γήπεδο. Τα ίδια προβλήματα πιέσεων είναι μπροστά -κι από πάνω κι από κάτω- με τη νέα κυβέρνηση ξανά σε Συμπληγάδες.

Το ερώτημα παραμένει. Μπορεί να αποκαταστήσει τις ισορροπίες μια κυβέρνηση “ορθοστατικής υπότασης”;

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: