6.7.13

Νύχτα τρόμου στην Αίγυπτο – Στους 25 έφτασαν οι νεκροί ΒΙΝΤΕΟ ...

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο με τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι να μαίνονται σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και στη χερσόνησο Σινά.
Τα επεισόδια...
ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, λίγες ώρες αφότου τρεις ισλαμιστές διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο-ο στρατός ωστόσο αρνήθηκε ότι άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.
Συγκεκριμένα στη χερσόνησο Σινά, όπως μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο, όπου κατέβασαν τη σημαία της Αιγύπτου και σήκωσαν στη θέση της δική τους σημαία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς αστυνομικούς.
Η κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Παρασκευής μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Τριάντα νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Κάιρο.
Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών υγείας, στο αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου, ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε σφαίρες από πραγματικά πυρά.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις στους δρόμους της Αιγύπτου - Τουλάχιστον 6 οι νεκροί - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: