7.7.13

Όλι Ρεν: Πολύ κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα...



«Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία», δηλώνει στο Reuters ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, μια ημέρα πριν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντηθούν για να αποφασίσουν για τη βοήθεια.

«Η...
τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο. Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά και εξαρτάται από το αν η Ελλάδα είναι ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει δεσμευθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τμηματικά.

Αναφορικά με την Πορτογαλία, ο επίτροπος δήλωσε πως έχει κρίσιμη σημασία η Λισαβόνα να συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας προήγαγε χθες σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον επικεφαλής του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό ελπίζοντας να τερματισθεί έτσι μια πολιτική διένεξη που προκάλεσε παραιτήσεις υψηλού επιπέδου και απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση και να θέσει σε κίνδυνο τη διάσωση της χώρας.

«Η Πορτογαλία έβαλε πριν από μία ή δύο εβδομάδες ένα αυτογκόλ. Ωστόσο οι πολιτικοί ηγέτες αναλαμβάνουν τώρα δράση για να εξασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, η οποία έχει ουσιαστική σημασία για να συνεχιστεί η σταθεροποίηση και να αποκατασταθεί η ανάκαμψη στη χώρα», δήλωσε ο Ρεν.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: