14.7.13

Διαβάστε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία...


Έρχεται ο Σόιμπλε, "φεύγουν" οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Φτάνει την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για συνομιλίες και εν μέσω αναβρασμού, για να θαυμάσει το έργο του.
Τον υποδέχεται μια λεηλατημένη χώρα και μια αποδεκατισμένη κοινωνία. Επί ποδός οι εργαζόμενοι σε...
δήμους, εκπαίδευση, υγεία για απολύσεις-διαθεσιμότητα. Εκτός ελέγχου ύφεση και ανεργία. Ψηφίζεται τη ...Τετάρτη, ως "προαπαιτούμενο" της επίσκεψης, το πολυνομοσχέδιο δοκιμάζοντας τια αντοχές της δικομματικής κυβέρνησης.

Εμπαιγμός μαθητών-καθηγητών στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αναζητά τώρα "εθελοντές" για να καλύψει τα κενά που ο ίδιος δημιούργησε με τη κατάργηση των 50 ειδικοτήτων, Και δίνει στη δημοσιότητα , πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, λίστα προγραφών με τους προς απόλυση εκπαιδευτικούς.

Δέκα νυστέρια στην υγεία. Βήμα-βήμα, όλο το σχέδιο Ράιχενμπαχ για το νέο ρόλο του ΕΟΠΥΥ. Μείωση χρέους, περικοπές παροχών, ενοποιημένα συμβόλαια οι βασικοί άξονες για την "ιδιωτικοποίηση" του Οργανισμού.

Η τρόικα "τρώει" τα παιδιά μας. Ερευνά της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας καταγράφει μείωση 10% στις γεννήσεις τη περίοδο 2009-2011 και αύξηση 21% στα νεκρά βρέφη τη περίοδο 2008-2011, συνδέοντας την αρνητική εξέλιξη αυτή με την ύφεση και την οικονομική κρίση.

Νέα απαίτηση της τρόικας, Ζητά να κοπούν κι άλλο οι μισθοί των σημερινών "ρετιρέ¨ του δημοσίου. Στο στόχαστρο υπάλληλοι της Βουλής, των ανεξάρτητων Αρχών, ιερείς, δικηγόροι, γιατροί, δικαστές, δημοσιογράφοι.

Δυο σημαντικές συνεντεύξεις:

Χάικι Πατομάκι, Φιλανδός καθηγητής διεθνούς δικαίου: Η Γερμανία έχει μετατραπεί σε βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Φραντς Ραντερμάχερ, διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου για την εφαρμοσμένη γνώση, μέλος της Λέσχης τη Ρώμης: Οδεύουμε προς "βραζιλιανοποίηση" τη Ευρώπη. Η Ελλάδα διασώζεται μόνο με μεγάλες χρηματικές μεταβιβάσεις από άλλα κράτη.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Προς ενιαίο κόμμα με ..ωδίνες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γυρίζει σελίδα παρά τις διαφωνίες του Μ. Γλέζου και 5 ακόμη συνιστωσών/

Συνέντευξη Δ. Παπαδημούλη: Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε επίθεση εξωστρέφειας, εξειδίκευση προγράμματος και συμμαχίες με ευρύτερες δυνάμεις.

Γιώργος Γραμματικάκης στην Κ.Ε: Μόνη λύση η επανάσταση των σιωπηλών. Έχουν διαψευσθεί τα πολιτικά συστήματα, οι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, οι βίαιες επαναστάσεις.

Τι κρύβει η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά. Χωρίς ατζέντα και πρόγραμμα το ξαφνικό καλοκαιρινό ραντεβού στο Λευκό Οίκο. Επικοινωνιακά οφέλη προσδοκά περισσότερο, ο πρωθυπουργός.

Ο "Αττίλας" του μνημονίου. Τριάντα εννέα χρόνια μετά το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε, οι Κύπριοι ζουν φέτος στο ρυθμό ενός άλλο "Αττίλα. Αυτού που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση του νησιού και την "εισβολή" της τρόικας.

Και αφιέρωμα στα Ιστορικά(PLUS), για τη σημαδιακή ημέρα της 15ης Ιουλίου για την Ελλάδα.

Ιόνιο-Υδρογονάνθρακες: Χωρίς κρατική εποπτεία οι έρευνες. Με απ΄ ευθείας ανάθεση και υπουργική εντολή δόθηκε το έργο του τεχνικού συμβούλου σε γαλλικό οίκο. Περιορισμένα τα οφέλη και ο ρόλος του δημοσίου, λένε ειδικοί.

Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ:Πηραν την κατηφόρα λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων. Η εικόνα στις πιο περιζήτητες σχολές.

Αυθαίρετα, ο νέος νόμος. Στο αέρα ακόμη οι ιδιοκτήτες 1,5 εκ. αυθαίρετων κτισμάτων, κυρίως σε εκτός σχεδίου περιοχές. λόγω της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν αναγνωρίζει νομιμοποίηση για όσα κτίσθηκαν μετά το 1983. Στον αέρα και τα προς είσπραξη πρόστιμα, που υπολογίζονται σε 5 δις ευρώ.

Πεδίον...αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας, το Πεδίον του Άρεως, έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας και ανικανότητας. Η περιβόητη ανάπλαση έμεινε στη μέση αφήνοντας πίσω τρύπα εκατομμυρίων ευρώ και ευθύνες που δεν καταλογίσθηκαν ποτέ.

Στα 600 εκατ ευρώ εκτιμάται η ζημιά του δημοσίου τη τελευταία δεκαετία, από το σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ. Οι επιτήδειοι επωφελήθηκαν από την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και εισέπρατταν χρήματα με εικονικά-πλαστά τιμολόγια, σχεδόν από τις μισές εφορίες της χώρας!

Οι μύθοι της Κωπαΐδας. Ένα ρεπορτάζ για τον συκοφαντημένο Οργανισμό αποστράγγισης και το έργο του. Στο Έψιλον.

Νοσηλευτές με ..παράσημο οσφυαλγίας. Τι κατέγραψε έρευνα στα δημόσια νοσοκομεία. Στο PLUS.

Facebook: Εθισμένοι στο Like παρά τις συνεχείς αλλαγές. Στο PLUS

Μηχανικά κοστούμια: Μέσα στην επόμενη δεκαετία τα παραπληγικά άτομα θα κινούνται με τη χρήση αυτόνομων ρομποτικών μηχανισμών χωρίς έξωθεν βοήθεια. Πρωτοποριακή έρευνα του πανεπιστημίου Πατρών. Στο PLUS

Δεν υπάρχουν σχόλια: