10.7.13

Συνέντευξη Τύπου για τον Κ. Σακκά: Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του (ΒΙΝΤΕΟ)...

Πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πρώην κρατούμενοι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενημερώνοντας για το...
πώς σκοπεύουν να κινηθούν εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στον Κώστα Σακκά, ο οποίος παραμένει απεργός πείνας για 37η μέρα, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του.
Την ίδια ώρα, ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν σε πορεία ενημέρωσης και συμπαράστασης στην περιοχή του Θησείου.

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν ο πρώην φυλακισμένος, Χ. Ρούσος, ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η Ι. Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Δ. Χριστόπουλος από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο φωτογράφος Μ. Λώλος, οι Γ. Πανούσης και Μ. Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ, και οι βουλευτές Β. Κατριβάνου, Τ. Κουράκης και Α. Σταμπουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία πείνας ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρώην κρατούμενος - απεργός πείνας Χρήστος Ρούσσος, ο πανεπιστημιακός Νίκος Μπελαβίλας, η γιατρός Κατερίνα Παπαγκίκα, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η Ιωάννα Κοντούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας Κώστας Παπαδόπουλος, οι οποίοι προστίθενται σε ένα ευρύ φάσμα αλληλέγγυων πολιτών που έχουν ήδη δηλώσει την απόφασή τους να ξεκινήσουν απεργία πείνας σε περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του Κ. Σακκά ή αναβάλλει την έκδοση απόφασης.

Ο ιατρός Θανάσης Καραμπέλης προειδοποίησε για την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας:
"Ο Κ. Σακκάς, βρίσκεται στην τελική φάση της απεργίας πείνας. Έχει χάσει 16 κιλά σωματικού βάρους, το 20% του βάρους του σώματος. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Είναι αποφασισμένος αφενός και αφετέρου υπάρχει ένας τεράστιος κίνδυνος. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από κολπική μαρμαρυγή, η καρδιά αποδομείται αλλά και από πολλά άλλα, όπως τύφλωση, οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέλης, κάνοντας και εκείνος έκκληση για άμεση απελευθέρωση.

"Θέλουν νεκρό;", είπε συγκεκριμένα.

"Πλέον ο καθένας από εμάς είναι υποψήφιος αθώος για καταδίκη. Ζούμε στην εποχή προ Διαφωτισμού, οφείλουμε να παρέμβουμε για να αναστρέψουμε το κενό Δικαίου και την ανελευθερία", κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών ανέβαλε για ακόμα μία φορά την απόφαση επί του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά.

Η απόφαση αναμένεται πλέον την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που ο προφυλακισμένος βρίσκεται στην 37η ημέρα απεργίας πείνας με τη ζωή του να κινδυνεύει άμεσα.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4.12.2010, ενώ το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε προτού η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα σε υπόθεση που αφορά την οργάνωση "ΣΠΦ" και προφυλακίστηκε εκ νέου.

Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες.

Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ο ίδιος με ανακοίνωση του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στους Πυρήνες.

Η απεργία πείνας την οποία πραγματοποιεί είναι η δεύτερη κατά σειρά μέσα σε ένα χρόνο.
Klik VIDEO

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: