9.7.13

Δεν συνδέεται το ντόπιγκ με τα κρούσματα λευχαιμίας σε αθλητές...

Δεν πρέπει να συνδυαστεί το ντόπινγκ με τους δύο πρωταθλητές που έχασαν την ζωή τους από λευχαιμία το τελευταίο διάστημα, είπε στο ΣΚΑΪ ο γιατρός Σταύρος Χάντζος.

Σημείωσε ότι στην Ελλάδα το ντόπινγκ δεν έχει...
τελειώσει και το θέμα πρέπει να αναδειχτεί.

Πρόσθεσε ότι η ασφαλιστική δικλείδα για να μην μπει το φάρμακο στο σπίτι είναι οι γονείς, οι οποίοι -όπως είπε - ΔΕΝ πρέπει παραδοθούν, στην προβολή, την δόξα και το χρήμα, γιατί χάθηκε το παιχνίδι.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε ο θάνατος του πρωταθλητή της κωπηλασίας, Στρατή Αλεξίδη, σε ηλικία 26 ετών από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

Ο νεαρός πρωταθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του και έπειτα από νοσηλεία 10 ημερών και έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009 κι έκτοτε σταμάτησε προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Υπενθυμίζεται ότι την από την ίδια ασθένεια έπασχε και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, πρωταθλητής στο Κανοε-Καγιάκ, που έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, πριν από περίπου ένα μήνα.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: