2.7.13

Έντονο ενδιαφέρον και αλληλεγγύη για την ΕΡΤ ...



Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.
Σήμερα Τρίτη στη Λευκωσία, ομιλητές είναι οι ...
Φάνης Παπαθανασίου και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.
Την Πέμπτη στις 8μμ, η εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», (Ελ. Βενιζέλου 84, άγαλμα Μητέρας) διοργανώνει συζήτηση για την ΕΡΤ με ομιλητές τους: Ρ. Πέτση (διοικητικός), Ν. Μπράτσο (δημοσιογράφος), Γ. Ξηρουχάκη (τεχνικός).

Tην Παρασκευή 5/7 στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια, στις 7:30 μμ η εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας, διοργανώνει συζήτηση με τους : Αντώνη Σταματόπουλο πρόεδρο εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, Παύλο Αντωνόπουλο Καθηγητή μέλος ΔΣ 5ης ΕΛΜΕ, Νάσο Μπράτσο Δημοσιογράφο της ΕΡΤ μέλος γσ ΠΟΕΣΥ.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Υπεραστικούς. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές: «Σκουριές, Ιερισσός, επιστράτευση εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες στους καθηγητές, σε κάθε αντίσταση στην πολιτική του μνημονίου η λύση είναι η καταστολή τα ΜΑΤ ή τα φύλλα πορείας των εισαγγελέων .Θέλουν να ντύσουν στο χακί όλη την κοινωνία, θέλουν να σταματήσουν κάθε αντίσταση και κάθε αγώνα, ουσιαστικά προσπαθούν να απαγορεύσουν και τις διαδηλώσεις. Δεν θέλουν να ακουστεί καμία φωνή αμφισβήτησης. Μυστικές υπηρεσίες και κυβέρνηση παραδίδουν Τούρκους αγωνιστές στον Ερντογάν με απαγωγές που γίνονται μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΡΤ είναι το τελευταίο θύμα αυτής της πολιτικής, δεν είναι μόνο το μαύρο που έπεσε στις οθόνες μας και οι χιλιάδες απολύσεις που θα γίνουν, είναι το περίφημο σοκ και δέος του θέλουν να δημιουργήσουν στην συνείδηση της κοινωνίας. Μας θέλουν φοβισμένους, και για να το πετύχουν, στο παιχνίδι αυτό βάζουν τους παρακρατικούς μηχανισμούς .Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όμως ακόμα και σήμερα κρατάνε το κανάλι ανοικτό, παρά τις απειλές Στουρνάρα για άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων, μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους».

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 8μμ, στην αυλή του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου "σβούρα" (Σίνα 37, Κόρινθος), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Ο αγώνας της ΕΡΤ και οι κινητοποιήσεις που έρχονται". Την εισήγηση θα κάνει ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος, εργαζόμενος στην ΕΡΤ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Μπορεί να νικήσει ο αγώνας των εργαζομένων; Τι ισχύει και τι όχι από όσα ακούμε για την ΕΡΤ; Τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε; Τι διδάσκει αυτή η εμπειρία για τις κινητοποιήσεις που έρχονται και σε άλλους κλάδους;

financialcrimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: