16.7.13

Αλλαγές με σφραγίδα …προέδρων στο παρά πέντε...

 

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου...
«Σε καλό δρόμο» βρίσκονται, σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, οι ‘διαπραγματεύσεις’ μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί των διατυπωμένων διαφωνιών στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται αύριο.


Σε ...
συνάντηση που είχαν νωρίτερα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (στον απόηχο και της χθεσινής συνάντησης Βενιζέλου με την ΚΕΔΕ), την κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών στην τεχνική εκπαίδευση κ.ο.κ.

Μία πρώτη συμφωνία φέρεται να υπήρξε ως προς :

- Τη μη ύπαρξη συνεπειών για όσους κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών για πολλούς τομεις μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί αστυνομικοί.

- Το να μείνουν εκτός οι ποινικές, αλλά να διατηρηθούν οι αστικές, διατάξεις στη ρύθμιση για το παρατηρητήριο για τα οικονομικά στους δήμους.

- Τη δημιουργία προγράμματος με πλασματικά έτη για όσους σχολικούς φύλακες βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, και την ένταξη στη διαθεσιμότητα των υπολοίπων.

Σε ο,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε η κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχεδίου που θα προβλέπει νέες ειδικότητες, στο πλαίσιο γενικότερων αλλαγών και εκσυγχρονισμού στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όσο για τους υπάρχοντες καθηγητές που μπαίνουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, θα υπάρχει πρόνοια για τους περισσότερους ότι θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας και αλλού, ενώ θα ενταχθούν άμεσα σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όσοι εκπαιδευτικοί κατέχουν μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους κλπ.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: