7.7.13

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους...



Τα συγκλονιστικά tweets των επιβατών (BINTEO & ΦΩΤΟ)...
crimenet.gr


«Ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου επιχείρησε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση».

Αυτή είναι η ...
επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) για την πτώση του αεροσκάφους στην πόλη της Καλιφόρνια, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, από το αεροσκάφος, στο οποίο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 302 άτομα, υψώνεται πυκνός καπνός και έχει αποκολληθεί τμήμα της ατράκτου.
Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που φέρεται να προκύπτουν από τις πρώτες μαρτυρίες, ο πιλότος έκανε λάθος υπολογισμούς και επιχείρησε να προσγειώσει το αεροπλάνο νωρίτερα με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί.
Το αεροσκάφος της Asiana, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Νοτίου Κορέας, εκτελούσε την πτήση 214 από την Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο.
Τα συγκλονιστικά tweets των επιβατών
«Το αεροπλάνο μόλις κατέπεσε στο Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Η ουρά του είναι κομμένη. Σχεδόν όλοι φαίνονται καλά. Εγώ είμαι καλά. Σουρεαλιστικό...».
Αυτό το μήνυμα έγραψε στο twitter ο David Eun, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους Μπόινγκ 777.
Παράλληλα, ανήρτησε και μια φωτογραφία με τους επιβάτες να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος, ενώ λίγο αργότερα συνέχισε γράφοντας:
«Παντού υπάρχει φωτιά και άνθρωποι των σωστικών συνεργείων είναι κοντά μας. Βγάζουν έξω τους τραυματίες. Έχω να νιώσω έτσι από την 11η Σεπτεμβρίου...»
«Το αεροπλάνο λίγο πριν προσγειωθεί άρχισε να παλαντζάρει», γράφει στο Twitter μία άλλη επιβάτης και συμπληρώνει πως «ο πιλότος έδειχνε να μη μπορεί να συγκρατήσει το αεροσκάφος».
Παράλληλα, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τη στιγμή που το αεροσκάφος, στο οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν συνολικά 302 άτομα, ακούμπησε στον αεροδιάδρομο 28, "υπήρχε μια μεγάλη φωτιά, ενώ λίγο αργότερα έσπασε το ένα από τα φτερά του".




Δεν υπάρχουν σχόλια: