7.7.13

Ισχυρό Σαμαρά θέλει ο Βενιζέλος...

 

Γιάννης Παπαγιάννης

Προβληματισμός δεν υπάρχει μόνο στη ΝΔ με τη... δεξιά γκρίνια, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βενιζέλος θέλει ισχυρό εσωκομματικά τον Σαμαρά, γιατί πιστεύει οτι...
μόνο μαζί του μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, που επιζητούν τα στελέχη του Κινηματος και η οποία, οπως φαίνεται, θα καθυστερήσει και άλλο.
Ενδεικτική είναι η γκρίνια του Κώστα Σκανδαλίδη, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός οτι δεν υπάρχει γραπτό κείμενο και τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ οφείλει σταθερά να το απαιτήσει, να το διαμορφώσει άμεσα και να το επικυρώσει. Συγχρόνως όμως μετέφερε και τη δυσπιστία του για τον πρωθυπουργό.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο Ευ. Βενιζέλος εκτιμά οτι το κυρίαρχο συστατικό της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας είναι η φράση "οχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα".
Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν οτι ακριβώς αυτό το σημείο μπορεί να είναι και η αιτία της καθυστέρησης. Γιατί ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει οτι δεν θα απαιτηθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα από την τρόικα.

Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκες" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: