26.7.13

Βρετανός πρεσβευτής στα Μάλια: Ασφαλής, φιλόξενη και φιλική χώρα η Ελλάδα...


Τα Μάλια της Κρήτης επισκέφτηκε την Παρασκευή ο βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζον Κίτμερ, όπου πριν από λίγες ημέρες ο βρετανός τουρίστας Τάιρελ Μάθιους-Μπέρτον έχασε τη ζωή του, μαχαιρωμένος από συμπατριώτη του.

Παράλληλα, ο ...
κ. Κίτμερ συναντήθηκε με την οικογένεια του θύματος, το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και τοπικές Αρχές.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του, ο Βρετανός πρεσβευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη, φιλική και ασφαλής χώρα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κίτμερ στάθηκε στον περιορισμένο αριθμό περιστατικών που αφορούσαν βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τον αριθμό επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πέρυσι, μόνο 715 περιστατικά διαφορετικών ειδών δηλώθηκαν στα προξενεία μας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους 2 εκατ. Βρετανούς τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα», σημείωσε ο βρετανός πρεσβευτής.

«Παρά το τραγικό περιστατικό αυτό, το μήνυμά της παραμένει έγκυρο και σχετικό. Λέμε στους νεαρούς τουρίστες: μπορείτε να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε, και ταυτόχρονα να είστε ασφαλείς και να φέρεστε υπεύθυνα. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους τοπικούς κανόνες και τα τοπικά έθιμα», προσέθεσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον θάνατο του Τάιρελ Μάθιους-Μπέρτον, ο κ. Κίτμερ ανέφερε πως «ο θάνατος ενός νεαρού σε τέτοιες συνθήκες είναι μια μεγάλη τραγωδία, που προκαλεί οδύνη σε όλους μας.

»Η αστυνομική έρευνα και η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις συγκεκριμένες συνθήκες του περιστατικού. Δεν βοηθά να κάνουμε υποθέσεις», τόνισε παράλληλα ο Βρετανός διπλωμάτης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κίτμερ επεσήμανε ότι τα Μάλια είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς Βρετανούς τουρίστες, ιδιαιτέρως στον κλάδο του νεανικού τουρισμού. «Η βρετανική πρεσβεία», είπε, «που εκπροσωπείται στην Κρήτη από μία εξαιρετική προξενική ομάδα, έχει άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές στα Μάλια. Συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κίτμερ

Ακόμη ανέφερε ότι νωρίτερα χθες είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο και τον διευθυντή της αστυνομίας υπογραμμίζοντας: «Τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους και με τη σειρά μου τους προσέφερα όλη τη βοήθεια που έχω στη διάθεσή μου. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την αστυνόμευση στους δρόμους των Μαλίων».

Στην ίδια δήλωση ο Βρετανός διπλωμάτης προσθέτει ότι δυο μήνες πριν, ξεκίνησε στα Μάλια την ετήσια ενημερωτική εκστρατεία η οποία υλοποιείται σε όλους τους προορισμούς που επιλέγουν οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δηλαδή στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κω...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: