10.7.13

Αρχίζει το πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την εξουσία...

-Χαρακτηρίζεται ως "ιδρυτικό" για το νέο ενιαίο κόμμα- Σημείο - κλειδί η αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις "συνιστώσες"-
Στις 20:15 σήμερα η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - Εκτός απο κόκκινο και μωβ, πολύ...
"πράσινο" στα πανό και τις αφίσες
Οι διεργασίες που θα οδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη φάση της ιστορίας του ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 17:30, στο στάδιο Ταεκβοντό του Φαλήρου. Το 1ο «ιδρυτικό» και καθοριστικής σημασίας για την παράταξη Συνέδριο είναι πενθήμερης διάρκειας και θα ολοκληρωθεί το βράδι της Κυριακής με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα της σημερινής, εναρκτήριας ημέρας του Συνεδρίου περιλαμβάνει την παρουσίαση του τιμητικού προεδρείου, χαιρετισμούς από άλλες ελληνικές πολιτικές παρατάξεις, συγκρότηση Προεδρείου, Επιτροπής Σχεδίου Απόφασης και Επιτροπής Καταστατικού.



Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κου Αλέξη Τσίπρα, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 20:15. Μια κάποια πρόγευση των διαθέσεών του σε σχέση με τα αποτελέσματα που αναμένει από το συνέδριο, έδωσε ήδη ο κ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο (τελευταίο) Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ: «Επιχειρούμε μια τομή στη συνέχεια. Από την άποψη αυτή δεν είμαστε αντιπρόσωποι του χτες. Είμαστε αντιπρόσωποι του αύριο».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «το πρωί κλείνουμε το κεφάλαιο 'Συνασπισμός' και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του, τον ενιαίο φορέα της ελπίδας που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνησε με έμφαση ότι «κρατάμε και τα καλά και τα άσχημα, και τις χαρές και τις λύπες. Όλα αυτά είναι η ιστορία μας και κομμάτι της ταυτότητάς μας. Τα κουβαλάμε μαζί μας, αλλά ταυτόχρονα προχωράμε μπροστά, κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω».

Όσο για το βασικό μήνυμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί ακόμη πιο δυναμικά στην ομιλία του προς τους παριστάμενους του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν «δεν πετάμε τίποτα και προχωράμε έτσι όπως ξέρουμε, ενωτικά, ριζοσπαστικά, αριστερά. Δεν διστάζουμε να γκρεμίζουμε για να χτίσουμε. Εμείς είμαστε οι γκρεμιστές, γιατί εμείς είμαστε και οι κτίστες»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: