30.7.13

Της έδωσαν κλήση ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει...


Την αναλγησία του Δήμου Μελβούρνης αλλά και των υπαλλήλων του που εκδίδουν πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα, απέδειξε στο δικαστήριο η ομογενής, Φρίντα Θεοδωράκη. Ενόσω προσπαθούσε να ...
αναφέρει στην αστυνομία δια τηλεφώνου, δυστύχημα που συνέβη στη συμβολή των οδών Elgin και Rathdowne, στην κεντρική περιοχή Carlton, πήρε κλήση για παράνομο παρκάρισμα από υπάλληλο του Δήμου επειδή είχε παρκάρει σε σημείο προκαθορισμένο για τον ανεφοδιασμό καταστημάτων (Loading Ζone) της περιοχής.

Η ομογενής, που αναγκάστηκε να παρκάρει εκεί γιατί δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος, δήλωσε στο δικαστήριο ότι θεώρησε αναγκαίο να σταματήσει και να τηλεφωνήσει στην αστυνομία γιατί ο ένας εκ των δύο οδηγών που εμπλέκονταν στο δυστύχημα φαινόταν μεθυσμένος ή υπό τη επήρεια ναρκωτικών. Όπως ανέφερε, άφησε το όχημά της μόνο για δύο λεπτά προκειμένου να πάρει τους αριθμούς των πινακίδων των δύο αυτοκινήτων που είχαν συγκρουστεί όπως της ζήτησε η αστυνομία και, μέχρι να επιστρέψει στο όχημά της, υπάλληλος έκοψε την κλήση.

Η Θεοδωράκη προσπάθησε να πείσει την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να διαγράψει την κλήση της στέλνοντας ως αποδεικτικά στοιχεία της καλής της πράξης, τις λεπτομέρειες της συνομιλίας της με την αστυνομία καθώς και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να παρκάρει παράνομα και για λίγα μόλις λεπτά, το αυτοκίνητό της. «Ο ένας εκ των οδηγών φαινόταν ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Θεώρησα απαραίτητο να τηλεφωνήσω στην αστυνομία γιατί πίστευα ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν δημόσιος κίνδυνος» έγραψε, μεταξύ άλλων, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Όπως αποδείχθηκε όμως όσα στοιχεία και αν έδωσε για τις συνθήκες της «παρανομίας» της, η υπηρεσία απλώς τα αγνόησε απαντώντας στην επιστολή της με ένα... σκέτο… «οι αποδείξεις που λάβαμε δεν είναι αρκετές για να σβήσουμε την κλήση. Θα την πληρώσετε». Και το ποσό αυτής $141.

Η ομογενής όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήγε να βρει το δίκιο της στο δικαστήριο, όπου και τελικά το βρήκε. Δεν αρνήθηκε ότι είχε παρκάρει παράνομα αλλά μετά από την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων που είχε όχι μόνο ακυρώθηκε η κλήση της αλλά δέχθηκε και τα εύσημα εκ μέρους του δικαστή για την παραδειγματική της συμπεριφορά...
http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: