24.7.13

Βρυξέλλες: Oι ασκούμενοι πληβείοι εξεγείρονται διαδικτυακά...



Οδομαχίες, διαμαρτυρίες, συνθήματα και θλιμμένα πρόσωπα. Από την άλλη ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και οι πνευματικοί πατέρες της Ενωμένης Ευρώπης και οι πανηγυρισμοί των πολιτών κάθε νέου κράτους μέλους. Οι κακές και οι καλές στιγμές της...
Ε.Ε. Συνδετικός τους κρίκος επί της οθόνης μία ομάδα ασκούμενων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες που πήρε την πρωτοβουλία να στείλει το δικό της μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρώπης, εν προκειμένω στους εργοδότες της.



Στον τερματισμό μίας διαδρομής πέντε μηνών, κατά την οποία είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία εμπειρία εκ των έσω για τη λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος, μερικοί εποχικοί εργαζόμενοι στο μοναδικό εκλεγμένο όργανο της Ε.Ε., αποφάσισαν να εκφράσουν δημόσια τη διαφωνία τους με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που αγνοούν στην πλειονότητά τους τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης. Πολιτικές που αντιπροσωπεύουν μία Ευρώπη διαφορετική από εκείνη που πολλοί από αυτούς γνώρισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus ή μέσα από την εργασία τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ομάδα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη δράση αποτελείται από 10 ασκούμενους από 6 διαφορετικές χώρες, ενώ τελικά περισσότεροι από 40 ανάμεσα στους συνολικά περίπου 160 ασκούμενους συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειωθεί πως τα γυρίσματα και το μοντάζ πραγματοποιήθηκαν με εξοπλισμό και αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο δεν αρνήθηκε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια.

«Το ανθρώπινο κόστος της κρίσης μας ανησυχεί όλους, όπως επίσης μας προβληματίζει ιδιαίτερα η πορεία της Ε.Ε. Έτσι αποφασίσαμε να εκφράσουμε δημιουργικά αυτή την ανησυχία. Στόχος μας ήταν να δημοσιεύσουμε αυτό το σύντομο βίντεο με το μήνυμά μας για περισσότερη αλληλεγγύη προς τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση αλλά και με την ελπίδα μας για ένα πραγματικά κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», υποστηρίζει η Ελισάβετ Σεργιάδου, ενεργό μέλος της ομάδας που οργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση.

Το οπτικό υλικό διάρκειας περίπου τριών λεπτών παρουσιάζει δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε., αλλά και Ευρωπαίων πολιτών που έχουν πέσει θύματα της κρίσης και των προγραμμάτων λιτότητας που την ακολούθησαν. Παραφράζοντας το σύνθημα της Ε.Ε. «Ενωμένοι στην Πολυμορφία» (United in Diversity), η δράση ονομάζεται «Ενωμένοι στη Δυσκολία» (United in Adversity).

Η δημοσίευση του βίντεο στο Διαδίκτυο, σε ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα www.unitedinadversity.eu, συνοδεύεται από προσωπικές ιστορίες νεαρών Ευρωπαίων που έχουν επηρεαστεί από την κρίση.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: