14.9.13

Ανατροπή της κυβέρνησης ζήτησε ο Τσίπρας και πρότεινε νέο συμβόλαιο με το λαό...

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης...
τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν τον χρόνο τους. Εκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Εφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας: «Στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζοντας τη συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής Πινοτσέτ».

«Ως εδώ λοιπόν. Δεν είναι η Ελλάδα προς πώληση, ούτε οι έλληνες προς ενοικίαση. Γρηγορότερα απ' ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού. Οχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Εχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Θα είναι δημοκρατική ανατροπή και αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι ανάγκη για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τη χώρα, να τελειώνουμε με την κυβέρνηση-κωμωδία που προκαλεί τη σημερινή τραγωδία. Να ανατρέψουμε, με τους ειρηνικούς, μαχητικούς, δημοκρατικούς αγώνες μας, αυτούς που ανατρέπουν τις ζωές μας. Να δώσουμε στους ανθρώπους ελπίδα, στον τόπο ανάσα, στη δημοκρατία πλάτος και βάθος, στην κοινωνία διέξοδο και προοπτική» είπε ο κ. Τσίπρας.

Κατόπιν, αναφέρθηκε σε ένα «ριζοσπαστικό, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση» στο οποίο δεσμεύεται, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι εύκολο και ανώδυνο σχέδιο. Εδώ που μας οδήγησαν οι καταστροφείς, δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις».

«Νέο συμβόλαιο»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο» που αποτελείται από πέντε άξονες:

- Πρώτον, να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία
- Δεύτερον, να εφαρμόσουμε άμεσα ένα πολυδύναμο πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης
- Τρίτον, να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που έχουμε επεξεργαστεί και εξαγγείλει
- Τέταρτον, να ανακτήσουμε, για λογαριασμό σας, τον δημόσιο πλούτο, τον έλεγχο των τραπεζών και να ανασυγκροτήσουμε το κρατικό μηχανισμό, ώστε να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες
- Πέμπτον, να θέσουμε ως εθνικό στόχο και να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας

«Δεν πρόκειται να υπογράψουμε την καταδίκη των Ελλήνων εν ονόματι των δανειστών. Ούτε να διστάσουμε να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Τελεία και παύλα» πρόσθεσε.

«Θα απαιτήσουμε από τη Γερμανία να πληρώσει ό,τι μας χρωστάει»

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, εάν εκλεγεί, θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία: «Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε την εκπλήρωση του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό, από τη Γερμανία της κ. Μέρκελ, η οποία κατά την προεκλογική της εκστρατεία στη Γερμανία εμφανίζεται εξαιρετικά αυστηρή με τα χρέη των άλλων. Ξεχνάει, όμως, και μόνο να αναφερθεί στο κατοχικό δάνειο που η χώρα της οφείλει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό. Ε, ήρθε, λοιπόν, η ώρα να της το υπενθυμίσουμε. Και με τη δική σας στήριξη να απαιτήσουμε να πληρώσει η Γερμανία ό,τι χρωστάει στον ελληνικό λαό.

» Διότι δεν είναι δυνατό και δεν ανεχόμαστε πια, να μας κατηγορούν οι μπαταχτσήδες για μπαταχτσήδες. Και είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο, μια χώρα οικονομικά πανίσχυρη, που κερδίζει δισεκατομμύρια από την πολιτική που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, να μην αποπληρώνει το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα».
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: