12.9.13

Αυστηρή προειδοποίηση Πούτιν στις ΗΠΑ


«Ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία συνιστά επιθετική ενέργεια»...
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απευθύνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι «μη αποδεκτή» και ...
«θα συνιστά επιθετική ενέργεια».

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times και την ώρα που ο Τζον Κέρι κατευθύνεται ήδη προς την Ελβετία, ο πρόεδρος της Ρωσίας κλιμακώνει την πίεση προς την Ουάσινγκτον.

Κατ΄αρχάς, κατηγορεί τους σύρους αντάρτες, και όχι τον στρατό του καθεστώτος, ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου για να προκαλέσουν μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

Ακόμα προειδοποιεί ότι τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας θα μπορούσαν «να εξαπολύσουν νέο κύμα τρομοκρατίας, να βλάψουν τις πολυμερείς προσπάθειες για την επίλυση του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος και της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης και να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική», πλήττοντας παράλληλα το κύρος του ΟΗΕ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας οφείλουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που παρέχει η βούληση της συριακής κυβέρνησης να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό της οπλοστάσιο για να καταστραφεί», γράφει στο άρθρο του ο Πούτιν.

Καταλήγοντας, και σε έναν πιο συναινετικό (ειρωνικό;) τόνο, ο Πούτιν εκφράζει την «ικανοποίησή» του για την καλλιέργεια «σχέσεων εμπιστοσύνης» με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: