25.9.13

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και της κυβέρνησης...

Η στάση ανοχής ή και συγκάλυψης της αστυνομίας αποκαλύπτει τις σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας, καθώς και την...
έλλειψη πραγματικής βούλησης για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και της φασιστικής βίας, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ναζιστικής βίας στην Ελλάδα και την προκλητική αδράνεια των αρχών στην πρόληψη και την καταστολή της».

Τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να διερευνηθούν εις βάθος όλες οι καταγγελίες, να απομακρυνθούν οι ακροδεξιοί θύλακες από την αστυνομία, να εφαρμοστεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και να ενισχυθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εγκληματική τη στάση της κυβέρνησης που «οδήγησε τελικά στη γιγάντωση του φαινομένου της ναζιστικής βίας». Σημειώνει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και πως η σχέση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία, για την οποία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνώριζε αλλά κώφευε, τώρα αποκαλύπτεται στην πλήρη της διάσταση...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: