21.9.13

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...


Στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel που παρατηρεί:

"Ο Φύσσας είναι μάλλον το πιο επώνυμο θύμα ενός ...
νέου εξτρεμιστικού κύματος που μαστίζει την Ελλάδα. Πολλοί φοβούνται τώρα την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας. Εντέλει συνεχίζουν να αυξάνονται οι κοινωνικές εντάσεις ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης".

Στην άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αναφέρεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Zeit. "Τι εξηγεί την όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής", διερωτάται η εφημερίδα, και απαντά:

"Είναι ο επί χρόνια διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός, τα σκληρά μέτρα λιτότητας και το λαϊκίστικο κυνήγι των μεταναστών. Η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εκμεταλλευθεί τη λαϊκή οργή προς όφελός της. Επωφελείται από το γεγονός ότι τα μέλη της δεν ήταν ποτέ μέρος εκείνης της ελληνικής πολιτικής που συνέβαλε στο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ο πιο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός της Ευρώπης. Τα μεγάλα κόμματα των συντηρητικών και των σοσιαλιστών που μέχρι τώρα απλά παρακολουθούσαν άπραγοι την εντεινόμενη ακροδεξιά βία, φαίνεται πως θέλουν τώρα να αντιδράσουν. Η πρόσφατη δολοφονία (του Π. Φύσσα) κατάστησε σαφές ότι οι έλληνες πολιτικοί πρέπει να αντιδράσουν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: