10.9.13

Εισαγγελική έρευνα...


crimenet.gr

Στα χέρια του εισαγγελέα πέρασαν όλες οι

καταγγελίες της εταιρίας Emma Delta (που πήρε τον ΟΠΑΠ) για την διοίκηση και λειτoυργία της εταιρίας με τα Κρατικά Λαχεία.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης θα...
μελετήσει όλες τις καταγγελίες και τα εξώδικα, μαζί και την μηνυτήρια αναφορά της Emma Delta, που αμφισβητεί ότι είναι συμφέρουσες για τον ΟΠΑΠ οι συμβάσεις με τις εταιρίες ΙΝΤΡΑΛΟΤ και Scientific Games για τα κρατικά λαχεία και την παραχώρηση άδειας διάρκειας 12 ετών στην εταιρία ειδικού σκοπού Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., την οποία συνέστησε η σύμπραξη ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ - Scientific Games.

Οι καταγγελίες της Emma Delta έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, που έδωσε την εντολή για προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το πλαίσιο στη διοίκηση και λειτουργία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα Κρατικά Λαχεία, καθώς και στη σύμβαση για την προμήθεια των Κρατικών Λαχείων προς του μετόχους των ΙΝΤΡΑΛΟΤ και Scientific Games, που προβλέπει ποσοστό 3,3% επί των εισπράξεων.

Ο εισαγγελέας αρχίσει να καλεί μάρτυρες από όλες τις πλευρές, ενώ από την εισαγγελία έγινε γνωστό πως αν προκύψουν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, θα επέμβει η Εισαγγελέας Διαφθοράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: