7.9.13

Η Καναδική PSP Investments θέλει να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 30% του «Ελ. Βενιζέλος»...

Η PSP Investments αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά και του εναπομείναντος ποσοστού του Δημοσίου στο «Ελ. Βενιζέλος» (30%) φαίνεται να...
έχει εξασφαλίσει το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της επικύρωσης από την Αθήνα της εξαγοράς του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΑΑ) από τον επενδυτικό βραχίονα των «ευγενών» ταμείων του Καναδά.

Την Παρασκευή οι υπουργοί Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έδωσαν το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς του 26,7% του «Ελ. Βενιζέλος» από την PSP, η οποία έγινε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hochtief Airports από τους Καναδούς.

Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ έχει εκδηλωθεί άτυπο ενδιαφέρον από την Οτάβα για την κατάθεση πρότασης απόκτησης και του υπόλοιπου 30% τού «Ελ. Βενιζέλος» που ανήκει στο Δημόσιο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η όποια μεταβίβαση να συνοδευθεί από επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των τελών του «Ελ. Βενιζέλος» (που ζητεί η τουριστική αγορά) και ένα καλύτερο τίμημα για το δημόσιο ταμείο. Ωστόσο τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αν και διαφαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα δώσει προτεραιότητα στο αυξημένο τίμημα εξαγοράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: