29.9.13

Εξάγει στις ΗΠΑ το success story...


Στις ΗΠΑ βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να θέσει εκ νέου το αίτημα της Αθήνας για πιο ελαστική αντιμετώπιση και αποφυγή λήψης νέων μέτρων αλλά και...
να πείσει για την θετική πορεία της χώρας στο δρόμο του μνημονίου και να λάβει επικοινωνιακή υποστήριξη.
Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, με ανώτατα στελέχη του Κογκρέσου, υποψήφιους επενδυτές και παράγοντες της ομογένειας ενώ την Τρίτη θα έχει συνάντηση και με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Ντέιβιντ Χάρις, επικεφαλής της μεγαλύτερης εβραϊκής οργάνωσης στις ΗΠΑ.

Λίγο μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη είχε σύντομη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο συζήτησαν τόσο τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα όσον αφορά στο μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας, του προϋπολογισμού και του διαφαινόμενου χρηματοδοτικού κενού όσο και τις καταιγιστικές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ). Επίσης ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και ιδιαίτερα για το Κυπριακό καθώς και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, «ζητήματα για τα οποία οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό».

Σειρά επαφών στη Ν. Υόρκη και για την υπουργό Τουρισμού

Σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας έχει στη Νέα Υόρκη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, την ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων του 2013 και τη βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα σε αμερικανικά ΜΜΕ και τουριστικούς οργανισμούς.

Η Ο. Κεφαλογιάννη συμμετείχε επίσης στο Concordia Summit, στο Μανχάταν, όπου στο περιθώριο της συνόδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους μεγάλων εταιριών.

Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ, θα παραστεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative, υπό την προεδρία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ενώ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού και το διοικητικό συμβούλιο του United States Tour Operators Association (USTOA).

Επίσης, με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και επιλεγμένους ιατρούς της Νέας Υόρκης, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό.

Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην έντυπη έκδοση της "Κ.Ε"

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: