31.10.13

Η Ελληνική Αστυνομία είχε μόνο δέκα χρυσαυγίτες...


Στον «Ισοβίτη» του Αρκά ένας κρατούμενος σκοτώνεται πέφτοντας από το παράθυρο. Ο διευθυντής της φυλακής αναθέτει τη διερεύνηση του περιστατικού σε ειδική επιτροπή, που λίγες ημέρες μετά κατέληξε στο εξής πόρισμα:  
Για τον θάνατο του κρατούμενου ευθύνεται ο ...
νόμος της βαρύτητας. Τι να κάνουμε, dura lex, sed lex.



Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η επιτροπή που έκανε την έρευνα στον «Ισοβίτη» είναι η ίδια που διερεύνησε και τις σχέσεις της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Η έρευνα έγινε στο τσάκα - τσάκα και, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, συνελήφθησαν δέκα αστυνομικοί που φέρεται να είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. «Οι αστυνομικοί αυτοί δρούσαν μεμονωμένα και όχι σε πυρήνες», απεφάνθη ο κ. Στάθης και η σεμνή τελετή της διερεύνησης των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή έλαβε τέλος.



Αυτή ήταν λοιπόν όλη κι όλη η σχέση της Αστυνομίας με τους ναζιστές. Όλα τ' άλλα, αυτά που βλέπαμε επί εβδομάδες στις τηλεοράσεις, αυτά που αποκάλυπταν οι πρώην χρυσαυγίτες μάρτυρες, ήταν προφανώς προϊόντα της νοσηρής φαντασίας μας. Της φαντασίας μας ήταν οι θύλακες που, όπως είπαν οι μάρτυρες, λειτουργούσαν σε όλα σχεδόν τα τμήματα και έδιναν πληροφορίες και κάλυψη σε χρυσαυγίτες, της φαντασίας μας ήταν ο διοικητής του Άγιου Παντελεήμονα, της φαντασίας μας ήταν το 50% που πήρε η Χ.Α. στα εκλογικά τμήματα των ειδικών δυνάμεων, της φαντασίας μας ήταν η φασίζουσα συμπεριφορά αστυνομικών, της φαντασίας μας ήταν τα βασανιστήρια μεταναστών στα τμήματα. Εντάξει, παραδέχθηκε ο κ. Στάθης, υπήρξαν και κάποιες ακραίες συμπεριφορές στο Αλλοδαπών, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Ομόνοια. Ξύλο, κατάγματα, εγκαύματα, ψυχική βία, όλα τούτα ονοματίζονται ακραίες συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων που βγήκαν προσωρινά εκτός εαυτών.



Και μετά ήρθε ο Δένδιας: «Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους». Προσέξτε τι είπε ο αρμόδιος. Αυτοί που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή είναι μια μικρή ομάδα επιόρκων που δεν είναι καν ναζιστές, αλλά παραβάτες οι οποίοι θα εγκληματούσαν ούτως ή άλλως και απλώς επέλεξαν το ιδεολογικό προκάλυμμα για να διευκολυνθούν. Δεν υπάρχουν χρυσαυγίτες αστυνομικοί, υπάρχουν απατεώνες αστυνομικοί που χρησιμοποιούν το ναζισμό ως προκάλυμμα. Τελεία και παύλα.



Δόξα τω θεώ, να λέμε. Την επόμενη φορά που θα μας σπάσουν τα κεφάλια οι ειδικές δυνάμεις του Δένδια θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι δεν είναι χρυσαυγίτες και το άνοιγμα του κρανίου μας θα είναι πιο γλυκό.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: