31.10.13

Σχολική θέρμανση με βιοντίζελ από τηγανόλαδα...

Τετρακόσια πενήντα λίτρα βιοντίζελ που έχει παραχθεί από υπολείμματα τηγανόλαδου, έπειτα από την ενεργειακή αξιοποίησή του, θα αποτελέσουν ...
την πηγή θέρμανσης των 30 νηπίων που φιλοξενούνται στο 14ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης. Η ποσότητα του βιοκαυσίμου παραδόθηκε, σήμερα.


Το 14ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης είναι η τέταρτη κατά σειρά σχολική μονάδα που θα θερμαίνεται με βιοντίζελ, το οποίο έχει παραχθεί από την ενεργειακή αξιοποίηση τηγανόλαδων. Τα τηγανόλαδα συλλέγονται από περίπου 2000 νοικοκυριά και πάνω από 10 επιχειρήσεις-καταστήματα που συμμετέχουν -προς το παρόν- στην ανοιχτή εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προώθηση και διεύρυνση των δράσεων ανακύκλωσης.

Η ποσότητα που παραδόθηκε σήμερα, είναι μέρος του αποτελέσματος της ενεργειακής αξιοποίησης των τηγανόλαδων που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος.

Από τον Αύγουστο του 2010, που ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στον πρώην δήμο Συκεών, στο ΤΕΙ έχουν παραδοθεί περίπου 5500 λίτρα τηγανόλαδων...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: