31.10.13

Έλεγχος στην τρόικα από την Ευρωβουλή...

Η επιτροπή Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ύστερα από τις δημόσιες ακροάσεις των στελεχών της τρόικας, αποφάσισε να εντείνει της ελεγκτικές διαδικασίες αναθέτοντας ...
σε δύο ευρωβουλευτές τη σύνταξη κοινοβουλευτικής έκθεσης για τα πεπραγμένα των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Οι δύο βουλευτές θα είναι ο κεντροδεξιός Αυστριακός Ότμαρ Κάρας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο Γάλλος σοσιαλιστής Λιεμ Χοάγκ Γκοέ, γεννηθείς το 1964, στη Σαϊγκόν. Τους προαναφερθέντες θα βοηθούν ο Βέλγος Φιλίπ Λάμπερντς και ο Ολλανδός Ρερκ Γιαν Έπινκ, που θα έχουν τον ρόλο του σκιώδους εισηγητή για λογαριασμό άλλων επιτροπών της Ευρωβουλής.

Η αποστολή τους θα είναι να "ρίξουν φως" στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η τρόικα και να συντάξουν τις σχετικές "εκθέσεις πρωτοβουλίας", εντός του πρώτου τετραμήνου του 2014. Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο διορισμός τους θα αποφασιστεί επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτήν την στιγμή πάντως, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γίνονται διαπραγματεύσεις από τις πολιτικές ομάδες σε ότι αφορά στο εύρος της έρευνας. Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο Κάρας δήλωσε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των ερευνών, σημειώνοντας ωστόσο ότι "η αξιολόγηση δεν πρέπει να οδηγήσει, αναγκαστικά, σε καταδίκη"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: