31.10.13

Κάμερες, μονταζιέριες έβγαλαν ...φτερά ...

 
...και εξαφάνιστηκαν από το σφραγισμένο Alter ...
Φτερά έβγαλαν τα μηχανήματα του Alter και πέταξαν από το κτήριο στο Μπουρνάζι!
Κάμερες, βίντεο, μονταζιέρες και λοιπά τηλεοπτικά μηχανήματα ...εξαφανίστηκαν από το κτήριο.
 Όπως...
διαπιστώθηκε άγνωστος έσπασε τη σφραγίδα και μάζεψε τα μηχανήματα. Η εξαφάνιση διαπιστώθηκε όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο pressarismenos, όταν το κτήριο ανοίχτηκε προκειμένου να γίνει η καταγραφή της κινητής περιουσίας της "Ελεύθερης Τηλεόρασης" που πτώχευσε με απόφαση δικαστηρίου.
Το ρεπορτάζ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε:

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ο σύνδικος που ορίστηκε για την πτώχευση του ALTER κ. Ευάγγελος Μπέης, όταν διαπίστωσε ότι..."αρουραίοι" εισέβαλλαν στο "σφραγισμένο" κτήριο του σταθμού και αφαίρεσαν κάμερες, μονταζιέρες και άλλα μηχανήματα από τον εξοπλισμό του τηλεοπτικού σταθμού που έχει "σφραγιστεί"....
...Όπως σας είχε ενημερώσει ο pressarismenos: μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε δεκτό το αίτημα 206 εργαζομένων υπέρ της πτώχευσης του σταθμού, ο σύνδικος κ. Ευάγγελος Μπέης προχώρησε στο "σφράγισμα" του κεντρικού κτηρίου του ALTER, επί της οδού Αγ.Παρασκεύης στο Μπουρνάζι. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν ακόμα ενεργά στην περιφρούρηση του κτηρίου που ξεκίνησε πριν σχεδόν δύο χρόνια, κατόπιν αυτής της εξέλιξης αποχώρησαν από το κανάλι.

Όμως μια περίεργη εξέλιξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας όταν με την παρουσία Ειρηνοδίκη, είχε την πρόθεση να προχωρήσει στην "αποσφράγιση" του κτηρίου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταμέτρησης της περιουσίας της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Α.Ε.".

Ο σύνδικος και η Ειρηνοδίκης διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τις σφραγίδες που είχαν τοποθετηθεί και στη συνέχεια έκλεψαν μέρος του εξοπλισμού του σταθμού όπως μονταζιέρες, κάμερες, βίντεο και άλλα μηχανήματα που προορίζονται για επαγγελματική και μόνο χρήση...κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτή την περίεργη υπόθεση κλοπής.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο από τηλεοπτικούς σταθμούς ή από ειδησιογραφικά sites, αλλά και πάλι υπό άλλες συνθήκες αφού εκτός του ότι θεωρούνται παλαιότερης τεχνολογίας, έχουν καιρό να λειτουργήσουν και για να γίνει αυτό θα πρέπει σε πολλά από αυτά να αποκατασταθούν οι όποιες τεχνικές φθορές.

Πέρα όμως από αυτό κάτι που δυσχέραινει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα μεταπώλησης των μηχανημάτων, είναι το γεγονός ότι δύσκολα ο παραπάνω εξοπλισμός θα έβρισκε ενδιαφερόμενους αγοραστές από οποιοδήποτε κανάλι, site ή άλλο μέσο, που σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε αγορά μηχανημάτων από την "μαύρη αγορά". Και ειδικά εάν τα μηχανήματα έχουν συγκεκριμένο σειριακό αριθμό και είναι κατοχυρωμένα στο ALTER...

Το πιο περίεργο από όλα όμως είναι ότι όπως διαπίστωσε τόσο ο σύνδικος, όσο και η Ειρηνοδίκης (η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε μήνυση κατ΄αγνώστων) είναι ότι το ALTER δεν είχε εμφανή σημάδια παραβίασης όπως σπασμένα τζάμια, παραβιασμένες πόρτες κλπ. Οι δράστες είχαν απλά αφαιρέσει την σφραγίδα και στη συνέχεια άνοιξαν την ηλεκτρονικά συρόμενη πόρτα και εισέβαλλαν "σαν κύριοι" στο κτήριο, προκειμένου να "σκυλέψουν" το κουφάρι του ALTER, αφαιρώντας μέρος του εξοπλισμού του. Στερώντας έτσι τη δυνατότητα στους μαρτυρικούς εργαζόμενους του καναλιού να εισπράξουν κάτι παραπάνω, που δεν θα είναι παρά ένα πάρα πολύ μικρό μέρος από τα δεδουλευμένα του σταθμού, σε ένα μελλοντικό πλειστηριασμό.

Φυσικά εννοείται ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από ένα τέτοιο πλειστηριασμό είναι αμελητέο μπροστά σε αυτά που τους οφείλονται. Αλλά τουλάχιστον θα ήταν για αυτούς μια "ηθική νίκη", για όσα έχουν περάσει τα τελευταία δύο χρόνια, που είναι παντελώς ξεχασμένοι από την Πολιτεία, τα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ και τους άλλους αρμόδιους φορείς...

greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: