8.11.13

Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου ...




Στις «επάλξεις» του αγώνα για ελεύθερη ραδιοφωνία βρίσκεται και το προσωπικό της ΕΡΑ Ρόδου, που εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά του στις γνωστές συχνότητες.
Αμέσως δε μετά  την...
έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων χθες το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, η ακροαματικότητα του σταθμού μας αυξήθηκε στο πολλαπλάσιο ακόμα και σε περιοχές εντός της Αττικής που εξέπεμπαν τα προγράμματα της ΕΡΑ. Ιδιαίτερα συγκινητικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν συνεχώς από την Μακεδονία την  Κάτω Ιταλία ως το Ισραήλ .Οι συχνότητες μας είναι 92,7, 93,1, 1260 ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ 98,4 KAI ΣΤΟ INTERNTET.ERARODOU.BLOGSPOT.GR..
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ροδιακή Λουκάς Μαστής μιλώντας στο σταθμό μας είπε μεταξύ άλλων πως « έχει γίνει λάθος εκτίμηση της Κυβέρνησης όσον αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ.Σε πολιτικό επίπεδο οι χειροπέδες στο ραδιομέγαρο είναι η συνέχεια του λάθους που έγινε στις 11 Ιουνίου.  Ενώ υπήρχε ένα περιθώριο από τότε να δοθεί μια λύση που να ικανοποιεί και την πίεση του κόσμου και των κομμάτων, και υπήρχαν οι δυνατότητες να δοθεί κάτι τέτοιο  επελέγη τελικά η εύκολη λύση πάλι η οποία  δεν λύνει το πρόβλημα και δημιουργεί χειρότερες εντυπώσεις  στην κοινή γνώμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται» υπογράμμισε ο κ. Μαστής.

Ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας σχολιάζοντας στο σταθμό μας τις «χειροπέδες» στην ΕΡΤ είπε ότι « είναι ολοφάνερο πως ζούμε μια χούντα με αναίσθητα πρόσωπα, που συνυπέγραψαν  την καταδίκη της χώρας. ».

Η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδ/σου του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο.
Η κρατική βία και τρομοκρατία , δεν πρέπει να περάσει. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και στους εργαζόμενους της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ , είμαστε αλληλέγγυοι.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε η απάντηση πρέπει να είναι ο  ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ Ρόδου καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα Σωματεία του νησιού σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και συνολικά το λαϊκό κίνημα της περιοχής  να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας» αναφέρει το ΠΑΜΕ ΡΟΔΟΥ.


ΤΟ ΕΚΡ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. και σε ανακοίνωσή του τονίζει:
Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει μεθοδικότητα μόνο στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο, χρησιμοποίησε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ για να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Η Δημοκρατία καταστέλλεται, η ελεύθερη έκφραση φιμώνεται. Έβαλαν φίμωτρο στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο σε Δημοκρατική χώρα και σε καιρό ειρήνης να εισβάλλουν δυνάμεις καταστολής σε κτίριο ραδιοτηλεόρασης.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να κάνει δική του υπόθεση το δικαίωμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους και συναδέλφισσες της Ε.Ρ.Τ. και της ΕΡΑ  Ρόδου.Είμαστε στο πλευρό τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.


Την ίδια ώρα η ερμηνεύτρια και μουσικός  Ιριδα Μαυράκη σημειώνει πως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των χωρών και των λαών του κόσμου και η ελεύθερη μορφή έκφρασης και διαμαρτυρίας όλων των ανθρώπων παγκοσμίως..
Οι χειροπέδες στην είσοδο του Ραδιομεγάρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είναι ντροπή και δεν θα φιμώσει την ελεύθερη δημοσιογραφία
Η Ιριδα Μαυράκη καλεί τους ανθρώπους  από τον χώρο του Πνεύματος και της Τέχνης αλλά και μή καλλιτέχνες, να συντάξουν  μια λίστα διαμαρτυρίας η οποια θα σταλεί παντού διεθνώς».


Την Τρίτη  12η  NOEMΡΙΟΥ 2013,  Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.  Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα θέματα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου που αφορούν την έγκριση  οριστική παραλαβή των δύο σταδίων της κυκλοφοριακής μελέτης με τίτλο «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης της Ρόδου» και την έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης Μεσαιωνικής Πόλης  Ρόδου.


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου αξιοποιείται άμεσα η εγκριθείσα δαπάνη ύψους 247.938,13 € , που θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών (Πράσινο Ταμείο), για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στη Νότια Ρόδο. Τα έργα αφορούν στη συγκράτηση του εδάφους και την αποφυγή διαβρωτικών και πλημμυρικών φαινομένων από τις επικείμενες βροχοπτώσεις στα δημόσια δάση και τις αναδασωτέες εκτάσεις, που κάηκαν στην πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου 2013 στην περιοχή Τοπικών Κοινοτήτων Ιστρίου, Προφύλιας, Αρνίθας, Βαττίου και Απολακκιάς, Νήσου Ρόδου Νομού Δωδεκανήσου, για την άρση του επικείμενου κινδύνου για ανθρώπινες ζωές και εγκαταστάσεις .
Η ανάθεση των προβλεπόμενων έργων και εργασιών της μελέτης γίνεται με διαδικασίες εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα από την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, αφού η ανάγκη έχει κριθεί άμεση και επείγουσα ενόψει της χειμερινής περιόδου .


Συνάντηση στα γραφεία  της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και στα πλαίσια του προγράμματος « Αειφόρο Αιγαίο» και με μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας  είχε ο Περιφερειάρχης στην Αθήνα με θέμα την κοινή στάση των μελών του ΕΣΧΑΑ στο προτεινόμενο από το ΥΠΕΚΑ χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφέρειας .
Μεταξύ άλλων ζητά, να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά ο νησιωτικός χώρος από την ηπειρωτική χώρα, διαμορφώνοντας ένα ειδικό κεφάλαιο με σαφείς ρυθμίσεις λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιδιαιτερότητα του κάθε νησιού.
 Στις ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές (Ρόδος διευρυμένο βόρειο τρίγωνο, Κως Β.Α. και Ν.Δ. παράλια, Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος παράλια), πρέπει να προσδιορισθεί με σαφή τρόπο η ίδρυση νέων μονάδων σε σχέση με το βαθμό κορεσμού.   Στις αναπτυσσόμενες περιοχές μπορεί να ενταχθεί ομάδα νησιών με ομοιογενή χαρακτηριστικά καθώς και άλλες περιοχές των μεγαλύτερων νησιών και να κατονομασθούν επακριβώς στο κείμενο προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις στην εφαρμογή.Μια τρίτη κατηγορία μπορούν να αποτελέσουν τα υπόλοιπα μικρά νησιά και τα εναπομέναντα τμήματα των μεγάλων νησιών.    Όσον αφορά στα ακατοίκητα νησιά και τις βραχονησίδες, είναι προτιμότερο να παραμείνουν οι ήδη θεσμοθετημένες ρυθμίσεις.  Πρέπει υπογραμμίζει ο κ. Μαχαιρίδης,  να γίνει ρητή αναφορά στις νησιωτικές πολιτικές των επί μέρους τομέων σύμφωνα με τις συνταγματικές πρόνοιες.
                  
Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπευθύνων μάρκετινγκ του βρετανικού κολοσσού της British Airways και των αρμοδίων τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή το νέο πρόγραμμα πτήσεων της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, στο οποίο συμπεριλήφθησαν με τακτικές πτήσεις τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Από την πλευρά της ΠΝΑΙ παρόντες ήταν η κα Ελευθερία Φτακλάκη,  Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Πασχαλίδης.
Στην συνομιλία μονοπώλησε το ενδιαφέρον η εύρεση διαφόρων μορφών συνεργασίας μεταξύ της British Airways, της ΠΝΑΙ και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. «Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μέλημα μας είναι το χτίσιμο συνεργασίας με στρατηγικούς παράγοντες της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας» επισημαίνει η κα Φτακλάκη. Αξίζει να τονιστεί η μεγάλη σημασία της παραπάνω ενέργειας δεδομένου ότι τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα αποτελέσουν σημαντικές πύλες εισόδου Βρετανών τουριστών για όλα τα νησιά των Κυκλάδων.


Nέο κύμα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας, ξεκίνησε και στο νησί της Ρόδου τις τελευταίες μέρες από δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τη  σημερινή Ροδιακή,  κατά τη διάρκεια τη περσυνής χρονιάς ο αριθμός είχε ανέλθει μόνο για τη  Δ. Ο Υ Ρόδου στους 3.900 ενώ αναλογικά για την περσινή χρονιά φαίνεται πως η Ρόδος είχε ρεκόρ παράδοσης πινακίδων.




Προχθές  το πρωί ενημερώθηκε από ημεδαπό το Τμήμα Ασφαλείας Κω ότι σε προαύλιο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Κω βρέθηκε πολεμικό υλικό. Άμεσα αποκλείσθηκε ο χώρος και παράλληλα ενημερώθηκε η Στρατιωτική Υπηρεσία η οποία απέστειλε στο σημείο εξειδικευμένο προσωπικό. Από την εξερεύνηση του χώρου εντοπίσθηκαν (10) βλήματα όλμων και απροσδιόριστη ποσότητα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και γεμιστήρες φυσιγγίων, τα οποία βρίσκονταν θαμμένα εντός του εδάφους, με εμφανή ίχνη διάβρωσης-οξείδωσης και εκτιμάται ότι πρόκειται για πολεμικό υλικό του Β΄ Παγκοσμίου. Για την συλλογή και διαχείριση του εν λόγω υλικού έχει επιληφθεί η Στρατιωτική Υπηρεσία της Κω.

Χθες  το πρωί καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών ότι το χρονικό διάστημα από 25-10-2013 έως 04-11-2013 άγνωστος παραβίασε οικίσκο και αφαίρεσε αντλητικό σύστημα γεώτρησης αποτελούμενο από επιμέρους εξαρτήματα, ιδιοκτησίας του Δήμου Κω, συνολικής αξίας 25.000 €. Διενεργείται έρευνα.


Το απόγευμα συνελήφθη στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω ένας 36χρονος ημεδαπός γιατί ύστερα από έρευνα που έγινε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,5 γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγαριλίκι.


Χθες τα ξημερώματα ένα σκάφος που έπλεε με πολύ χαμηλή ταχύτητα με 20 άτομα μέσα, μπήκε στο παλιό λιμάνι της Ρόδου στο Φαληράκι σε απόσταση "αναπνοής" (περί τα 500 μέτρα) από το 541 Τάγμα Εθνοφυλακής που βρίσκεται εκεί στεγασμένο σε ένα παλιό ιταλικό στρατόπέδο.


Συνελήφθησαν το πρωί χθες στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 51, 56 και 48 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ξεχωριστές παραγγελίες του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικών ποσών 85.017 ευρώ, 67.154 ευρώ και 72.565 ευρώ αντίστοιχα.


Σοβαρά προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η προχθεσινή '' ομοβροντία'' κεραυνών σε όλο το Βόρειο Συγκ/μα και αχρήστευση ηλεκτρικών συσκευών και Η/Υ λόγω συνεχούς πτώσης τάσης.Παράλληλα , αυτ/τα εγκλωβίστηκαν σε πολλα σημεία της πόλης της Κω και στον επαρχιακό δρόμο ,πλημμύρισαν υπόγεια και αυλές , ενώ βυθίστηκε και σκάφος μπροστά από τη ΔΕΗ στο λιμάνι απο την έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση.

Με θέμα '''Βιώσιμη Τουριστική ανάπτυξη στην υπηρεσία της Τοπικής κοινωνίας.'' 'πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο συνεδριακό κέντρο '' Κυπριώτης''.Στο συνέδριο, όπου έχουν προσκληθεί ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος βουλευτές ,περιφερειακοί σύμβουλοι Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων .θα τεθούν θέματα όπως το περιεχόμενο τ ης νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020 , ο θαλάσσιος τουρισμός, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η αντιμετώπιση του ALL INCLUSIVE .οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η εθνική τουριστική πολιτική και η κοινωνική προστασία. ..

Να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απαίτησης του δ.Κω για τη παραχώρηση της χρήσης των μηχανημάτων του Κ.Υγείας Αντιμάχειας και του κτιρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει στο δήμο της Κω καλεί τον Υπουργό Υγείας η δημοτική αρχή Κω Παράλληλα ζητά από το πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επιληφθούν του αιτήματος του δήμου που αποκλειστικά σκοπό έχει, όπως αναφέρεται, να ενισχύσει με ίδια έσοδα τη κάλυψη των τραγικών ελλειμμάτων στη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί του Ιπποκράτη και τρίτο προορισμό της χώρας.


Πολεμικό υλικό απο την εποχή του 2ου Παγκοσμίου πολέμου εντοπιστηκε σε εγκαταλειμμένη αποθήκη οικήματος στη πόλη της Κώ.Ειδικότερα οι Ιδιοκτήτες του καφέμπαρ ΕΝΤΕΧΝΟΥ ενώ ανακαίνιζαν το χώρο εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη πίσω από το οίκημα, δέκα βλήματα όλμων, απροσδιόριστη ποσότητα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και γεμιστήρες φυσιγγίων θαμμένων στο έδαφος με εμφανή ίχνη διάβρωσης οξείδωσης ..Σύφωνα με δηλώσεις του ερευνητή Κώστα Κογιόπουλου στην ΕΡΑ . στην περιοχή ,στη Πιάτσα Ροτόντα έκλεινε η πόλη, υπήρχε Γερμανική Φρουρά που απέκλειε τη κυκλοφορία από και πρός τα χωριά ενω στη διάρκεια της μάχης το 1943 στην ίδια περιοχή υπήρχε και Αγγλικό αντιαεροπορικό υλικό .....( σφαίρες, όλμοι...) και πιθανά σ'αυτή την αποθήκη να φυλάσσονταν ....Να σημειωθεί οτι οι Εγγλεζοι έστελναν πολύ υλικό στη διάρκεια της Αντίστασης ώστε να αντέξουν οι δυνάμεις σε μεγάλη μάχη.


Αύριο  στις 8 το βράδι , οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ τη συλλογή σύγχρονων ερωτικών διηγημάτων με τίτλο ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ’13. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 ερωτικές ιστορίες, που όλες διαδραματίζονται στα Δωδεκάνησα και τις έχουν γράψει οι συγγραφείς Μαρία Αϊβάζη, Μαρία Αναστασοπούλου, Μιχάλης Βελιάδης, Μαίρη Γεωργιάδου-Μαριά, Μελίνα Γκρανζάν, Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη, Ευτυχία Ζαχαροπούλου, Πέννυ Καντιμοίρη, Δημήτρης Λαδικός, Σμαραγδή Μητροπούλου, Φερενίκη Μιχαηλίδη, Άννα Μιχαηλίδου, Μαίρη Μιχέλη, Κύρος Μοναχός, Σέβη Νικολάου, Μαρία Νιτσοτόλη,Ειρήνη Ντέλλα,Άννα Ορφανού, Μαίρη Παναγιώτου, Σάββας Πάττας, Ιωάννης-Ειρηναίος Πεταυράκης, Μαρία Τσολιάκου, Ανθούλα Χατζηγεωργίου και Ειρήνη Χιώτη.


Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα της εκπαιδευτικού και συγγραφέως  Καίτης Καπαδάκη - Σπύρου "Το νυφικό της Θάλειας..Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο το Δέντρο, ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων. Την παρουσίαση θα κάνουν ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης και οι συγγραφείς Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη και ο Γιάννης Νιωτάκης.


 «Μουσικό ταξίδι για την Κική», για την ενίσχυση της Κικής Τσακίρη που πάσχει  από την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και βρίσκεται  στο τελευταίο στάδιο, με μηχανική υποστήριξη και κινεί πλέον μόνο τα μάτια διοργανώνουν ο  Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα, με την βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου απόψε στις 9.30 το βράδυ στο «Colorado Club Rhodes» .Στο μουσικό αυτό ταξίδι συμμετέχουν μεταξύ άλλων   ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΑΧΟΣ, η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΡΕΚΑ ,η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗ, η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΘΑΡΕΝΟΥ ,ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΡΕΝΟΣ ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ,ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΖΟΥΛΗΣ ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ  ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΣ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ και ο ΤΑΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ με  μικρό θεατρικό δρώμενο.  Η είσοδος 5 ευρώ και η  τιμή ποτού 5 ευρώ ( προαιρετικό )
Ο Βασίλης Λέκκας μιλώντας στο σταθμό μας  ΕΊΠΕ «είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε αυτή τη δυνατή γυναίκα».


Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου, παρουσιάζει την κρητική ηθογραφία του Μανώλη Μαστορογιαννάκη «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» σε σκηνοθεσία  Γιάννη Φλώρου. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ – στις οκτώ το βράδυ

»Αντί για εισιτήριο, φέρτε τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες τομάτας, φρυγανιές, ρύζι).Τα τρόφιμα θα διατεθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου» αναφέρει η αδελφότητα Κρητών Ρόδου.



Η Ένωση Φίλων της Κυμισάλας διοργανώνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κυμισάλας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Στις αρχαιότητες της Κυμισάλας (νεκρόπολη και ακρόπολη) θα ξεναγήσει ο κ. Μανόλης Στεφανάκης, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σημείο συνάντησης: Μονόλιθος, μπροστά από το πρώην Αστυνομικό Τμήμα (διασταύρωση για Απολλακιά).
Ώρα αναχώρησης για Κυμισάλα: 10:30
Διάρκεια περιήγησης: περίπου 3 ώρες






ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: