7.12.13

Mε δύο εκδόσεις, σημερα το «Καρφί»...



Ο Νίκος Κακαουνάκης ίδρυσε την εφημερίδα για να καταγράφει τον παλμό της κοινωνίας και να επηρεάζει τις εξελίξεις στη δημοκρατική παράταξη. Θυμάμαι τον αγώνα του και...
τις πιέσεις του προς τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη για να ασκήσουν κοινωνική πολιτική. Τότε, η κοινωνία ήταν στην επίθεση. Σήμερα, η κοινωνία δέχεται επίθεση. Και όσοι την εκτελούν έχουν φροντίσει να αποδυναμώσουν τους συντελεστές ισχύος της.

Η δημοκρατική παράταξη είναι διασπασμένη, το ΠΑΣΟΚ βάλλεται από παντού, από φίλους και εχθρούς, ο κόσμος του είναι διχασμένος. Ο Τύπος και η πολιτική έχουν απαξιωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο δρούμε όσοι επιμένουμε να κρατάμε τις θέσεις μας. Αμυντικές θέσεις.

Αλλά εμείς πλάτη δεν δείξαμε. 8.000 ηρωικοί αναγνώστες πηγαίνουν κάθε Σάββατο στα περίπτερα και ζητούν το «Καρφί». Υποχρεώνουν τους περιπτεράδες να το ξεθάψουν κάτω από τα βουνά των προσφορών. Οι εφημερίδες όπως η δική μας έχουν πλακωθεί από την οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και από τον αλόγιστο ανταγωνισμό των προσφορών.

Την περασμένη Κυριακή είχαν φύγει από νωρίς οι πλούσιες εκδόσεις των εφημερίδων και είχαν μείνει στοίβες οι φθηνές. Κατέβασα το κεφάλι όταν το είδα. Ο περιπτεράς, που με γνώριζε, μου είπε: «Γιατί σου κάνει εντύπωση; Ο κόσμος βλέπει τις διαφημίσεις, τσεκάρει τις προσφορές και αγοράζει». Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, σκέφτηκα. Οι εφημερίδες οφείλουν να προσφέρουν περισσότερα από μια απλή ενημέρωση. Αν θέλουν να υπηρετούν το αγαθό της ενημέρωσης. Αλλά όχι και να γίνουν το περιτύλιγμα για άλλα προϊόντα. Αυτό δεν μας τιμά.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η πίεση στην κυκλοφορία μας είναι μεγάλη. Το περασμένο Σάββατο γράφαμε: «Ο κόσμος δεν έχει απλώς ανάγκη από ενημέρωση, έχει ανάγκη από στήριγμα. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε συνεργασία με ειδικούς που μπορεί να λύσουν εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Διαφορές χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Και θα συνεχίσουμε. Με ασφαλιστικά προγράμματα. Αλλά και με κλασικού τύπου προσφορές. Βιβλία, ταινίες, μουσική. Το “Καρφί” θα είναι σύντομα κοντά σας πιο δυνατό. Με περιεχόμενο για όλη την οικογένεια».

Και ξεκινάμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να τυπώνουμε από αυτο το Σάββατο δύο εκδόσεις. Την κλασική των 2 ευρώ και μία με προσφορά που θα κοστίζει 3 ευρώ. Για αυτό το Σάββατο ισχύει η προσφορά μας για το εορταστικό πακέτο δώρων. Στείλτε sms στο 54777, γράψτε τη λέξη ΚΑΡΦΙ, το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για μία τηλεόραση 32’’, ένα κλιματιστικό, μία κάμερα, μία φωτογραφική μηχανή και ένα τάμπλετ. Το κόστος είναι 1,23 ευρώ με τον ΦΠΑ. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι νικητές θα ανακοινωθούν στο «Καρφί» που θα κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου.

ΣΤΕΙΛΤΕ SMS ΣΤΟ 54777 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: